Het vele verzenden van flessen mede, heeft de handelaar een bevredigend gevoel. Hij kijkt vanuit zijn erf naar de komende maanden en herinnert zich de oude dagen van weleer, waar hij terugblikt naar de periode van de duistere eeuwen. Duistere eeuwen, waar een Tovenaar Bard, genaamd Taliesin zich de woordmagie eigen had gemaakt, de duistere eeuwen waar mede werd gebruikt bij het koken voor de nobelen. De duistere eeuwen die hun eigen manier hadden ontdekt om mede te brouwen. Hij neemt zijn houtsnijmes, en begint verder te snijden aan het het instrument die zich al tien jaar aan het ontvouwen is in zijn gedachten.
De wind blaast wat harder en hij hoort reeds het lied van weleer zich vormen door de natuur. Een Saxon-gebaseerde lier, waar je liederen of de woordkunstmagie kunt begeleiden. Ooit zal hij dit afwerken voor Taranartos naar de druidengraad kan gaan. Ondertussen blijft hij aards werken aan de eerste mede speciaal zaak van Belgie. De creativiteit stroomt uit zijn kruin en begeleidt zijn hart en ziel, en dit wil hij delen met de lezers van de mede-kronieken. Hij bestudeert zowel de digitale wereld als de oudheid, om het tot een geheel te ontplooien. en terug denkt hij aan die ontdekking van een schrift in lange vervlogen tijden, in een gebied genaamd Welsh. Waaruit ooit Taranartos is ontstaan als een keltische handelaar, zo groeit dit verhaal verder…

Juni komt eraan! Waar we anders enorm uitkijken om naar verschillende plaatsen te gaan, oude bekenden te zien of zelfs met vrienden iets te kunnen benutten, moeten we helaas nu dit jaar uitstellen tot een volgende editie. Maar onze bezoekers, klanten en vrienden komen om de geschiedenis te ervaren, zo maak ik ondertussen de kronieken van Taranartos. In onze kronieken (blogs) zal u geregeld wat meer te weten komen over het ontstaan van mede, en hoe koninklijk het ooit was, waar het zich bevond, hoe populair het was in het verleden.

Waar je in april reeds kon lezen hoe christelijke tradities ook reeds mede hadden of vermoedelijk werd gebruikt, kon je in mei reeds lezen hoe het bij de Romeinen reeds was. Natuurlijk is er nog zoveel meer te ontdekken over mede in de geschiedenis en dit zal allemaal aan bod komen de komende maanden.

Nu wil ik jullie vertellen over Taliesin, een tovenaar Bard, uit de Welsche geschiedenis. In de heropleving van de Druiden, waartoe ik een lid ben, wordt de legende van Taliesin duidelijker verteld. Maar Taliesin is meer dan een legende. Hij heeft echt geleefd! Hij leefde in de tweede helft van de 6de eeuw. Er bestaat een boek van Taliesin, een manuscript, (er ontbreken wel pagina’s) uit de 14de eeuw, die een verzamelwerk is van zijn gedichten en liederen. Je zou kunnen denken dat Taliesin’s werk helemaal NIET ter zake doet aan het verhaal van Mede. Niets is minder waar. Een prachtig werk van Taliesin, schrijft namelijk over Mede! Kanu y medd genaamd (het lied van mede) Tijdens mijn opzoekwerk naar de geschiedenis van Mede, kwam ik zelfs in het bezit van de originele tekst. Daarom dus dat ik schrijf over hem, de Welsche traditie, mijn lier, en vooral ook daarom de fles Bardensang wil aanprijzen.
Bij elke bestelling Bardensang, zal ik het lied afprinten en mee versturen voor iedereen die interesse heeft.


De fles Bardensang is een ware metheglin, zoals het toen werd gebrouwen. Het bevat ook ware kruiden zoals Salie en tijm. Men geloofde toen, oprecht, in de kruiden en mede, dat metheglin een geneeskrachtig mede-cijn was.
Wederom heeft Metwabe een goed product geleverd en kan je deze bestellen via Taranartos op deze link


https://taranartos.be/product/bardensang-mede/



In juni hebben wij, zoals goede gewoontes ook altijd een mede van de maand.
Deze keer bieden wij u Hexenelixir aan. Deze heerlijke frisse mede bevat , naast de mede, dus smaken met kiwi, banaan en meloen.
Heerlijk frisse drank, die u altijd koud mag serveren.
Hexenelixir werd gekozen voor deze maand, omdat het ons doet denken aan de oude Keltische verhalen van tovenaars en heksen. Het past dus volledig bij het verhaal van Taliesin.
Als extra bieden wij dus ook nog een gewaagde cocktail aan.

Celtic Cure
Longdrink glas, opvullen met Crushed Ice
1/4 Gin
1/4 hexenelixir


https://taranartos.be/product/hexenelixir/


Rest opvullen met Tonic.
Schijfje kiwi als garnituur.

We hopen dat jullie kunnen genieten van deze kroniek, als van onze drank en van heerlijke warme , gezellige avonden waar plezier en vertier jullie harten mag vervullen.
Bij het vuur en met een kruik,

Valeté
Taranartos

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Taranartos
Ermietshoek 29
8480  Ichtegem
Tel: 0476722297
info@taranartos.be

BTW: BE 0502 588 969
Openingsuren: Op Afspraak

Scroll to Top