Onze visie

Door een gezonde interesse in voeding en geschiedenis, kwam Taranartos zo uit op het product Mede. Na gezocht te hebben in België vonden we weliswaar mede, maar we konden niet echt zeggen dat het ons kon verleiden. Daarom bleven we zoeken naar Mede in andere landen, tot we  een producent vonden – waar we  uiteindelijk ook een samenwerking mee opbouwden – wiens producten ons echt kon bekoren.

Na enkele jaren kregen wij zelf contact met medeproducenten en bieden wij nu Duitse mede , zoals Beerenweine, alsook Poolse mede, zoals Apis, aan.

Door de exponentele groei van de zaak kunnen we sedert 2016 ook B2B leveren.  Daarnaast brengt Taranartos ook een kleine bewustwording van de natuur naar de mens.  Dit door mensen duidelijk te maken wat de bij voor ons betekent!

Taranartos brengt mensen in contact met een uniek voedingsmiddel, via evenementen, zowel  zelf georganiseerd of op aanvraag van andere organisaties.

Een stuk geschiedenis en milieubewustwording, waarbij we mikken op oude dranken en u de vrijheid laten in uw keuzes.

In het midden van de 19de eeuw werd ontdekt dat deze drank ook bevorderlijk is voor het spijsverteringsstelsel via een natuuropaat. Zo groeide de belangstelling in de drank door de maatschappij. Daarom ook dat er verschillende gezondheidswinkels deze mede verdelen.

Een recent artikel van een onderzoek , gedaan door Zweedse wetenschappers toonden aan dat het zou kunnen helpen met antiobiotische resistentie. Olofsson en Vasquez hebben jaren de genezende kracht van honing bestuurd en kwamen tot deze conclusie in 2014.

U kan het artikel hier lezen (Engelstalig).

Ondertussen is een selectie mensen reeds aan het experimenteren in de keuken met onze Mede en de mogelijkheden. Wie weet waarvoor Mede nog zal worden gebruikt….

Taranartos
Ermietshoek 29
8480  Ichtegem
Tel: 0476722297
info@taranartos.be

BTW: BE 0502 588 969
Openingsuren: Op Afspraak

Scroll to Top