Hallo,

Wij zijn geen doemdenkers, wij willen enkel maar positiviteit meegeven met onze lezers en klanten. Maar we moeten ook realistisch zijn.

Tot op heden hebben wij nog geen verder nieuws van annulaties, maar dit kan snel veranderen. Viking Spirit is de eerste annulatie die wij hebben, daarnaast kregen wij ook nog annulaties in het Nederlandse gebied. Ook in Belgie beginnen annulaties binnen te komen. Zo is er reeds Mysteria en Quondam, beiden verzet naar latere nog te benoemen datums, maar ook de viering van Damme werd verzet. Niettegenstaande, zullen wij , als een horeca-event bedrijf, er verzekerst van zijn u met de beste en grootste zorg mede te kunnen aanbieden. Daarom dat wij er prat op gaan om onze verzendingen klaar te stomen binnen de 24 uur. Tot nu toe lukt dit perfect, maar we merken wel dat de koeriers (en velen weten dat ook ik als koerier rij) een gigantische achterstand hebben met het verwerken van de pakketten. Het is ongelooflijk wat mensen in deze tijden allemaal bestellen…

Helaas moeten wij ook bepaalde soorten en nieuwe medes uitstellen daar een bedrijf zonder cashflow in moeilijkheden geraakt. Ik heb hier 7 jaar reeds gewerkt aan een bedrijf om het niet te zien kelderen wegens een te trage cashflow. Neen, daarom bestellen wij enkel het hoognodige tot op heden, en van zodra wij terug een betere cashflow krijgen, zullen wij u natuurlijk weer heerlijke mede uit Polen aanbieden. Ons gamma uit Duitsland is ondertussen wel nog voldoende zodat wij nog even afzien op bestellingen daar te plaatsen.

Maar niet getreurd. Ik heb ondertussen de tijd gekregen, na mijn quarantaine, om toch het één en ander op te zoeken. En wees u ervan bewust, wat ik heb ontdekt over mede, is gewoonweg legendarisch. Veel dingen wist ik reeds, maar we konden het nu nog beter uitspitten en zodoende , vlak voor pasen, kan ik u verzekeren dat onze kennis echt is gegroeid. Daar wij ook kampen, naast het virus, met een logistiek probleem omtrent onze uitbreiding naar Europese medes, en dus bepaald Engelse medes, zullen wij zien om het daarom over een andere boeg te gooien. Komende tijd zal u nog een paar lokale brouwers in ons gamma zien verschijnen, wat toch nog wel wat tijd zal vragen om helemaal rond te krijgen, maar we brengen er meer in!

In één van mijn ontdekkingen is dat volgende week het witte donderdag is. Waarom haal ik dit nu aan? Ook hierin werd mede gebruikt en zelfs in eigen contrijen een langere tijd. Mede was een koningsdrank, en heeft een diepere christelijke achtergrond dan wat de meesten zouden vermoeden. Zo is er weyten of wytten donderdag , of ook witte donderdag. Deze dag werd speciaal gebruikt als herdenking van het Laatste Avondmaal van Christus. Daarin eet men geweyte broodt en dronk men mede. Geweyte brood of weyt, is een soort brood die men toen at. Het bevestigd dus ook dat in de bijbel mede wordt vermeld voor Christus. Bij zijn geboorte kwamen drie wijzen langs, met goud, wierrook en myrrhe … maar myrrhe kan ook slaan op my’reh, wat oud Hebreeuws is voor Mede. Natuurlijk is dit een waarheid voor ons, maar het hoeft niet zo te zijn natuurlijk, daar het historisch niet meer te achterhalen valt.

Verder nieuws nog, sedert 3 april hebben wij dus ook terug onze voorraad Grimfrost Mede aangevuld. Zalig, maar haast je , want vanaf ik dit bekend maakte, ging er al een volle doos over de toog. Te zot, te populair! Het gamma uit Polen van de firma Apis zal worden aangevuld ergens in mei, en er komen nog een paar mooie flessen erbij. Zo kan ik u al vertellen dat Jadwiga zeker in het gamma terug wordt opgenomen.

Aan allen, die de afgelopen weken reeds hebben besteld, wil ik u bedanken. Er zijn flessen in nabestelling geplaatst, en die worden van zodra het is aangekomen, nagestuurd naar de desbetreffende mensen. Velen onder jullie kregen ondertussen een extra fles in afwachting, tot die nabestellingen gerealiseerd kunnen worden en wij hopen dan ook dat mensen dit kunnen waarderen.

Bij kruik en vuur,
En omdat Kevain en ik elkaar maar voor anderhalve meter vertrouwen (social distance-joke) groeten wij jullie

Kristof en Kevain.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Taranartos
Ermietshoek 29
8480  Ichtegem
Tel: 0476722297
info@taranartos.be

BTW: BE 0502 588 969
Openingsuren: Op Afspraak

Scroll to Top