Wat in onze vorige blog nog niet duidelijk stond vermeld, is dat wij, zoals goede gewoonte altijd een mede afprijzen per maand.

Deze maand, mei, was het de keramische fles kurpiowski.
Deze mede, gemaakt door de firma APIS, is een dwojniak (waarover later meer) mede, met zwarte bessen, ook gekend als jenever bessen.
De mooie grijze fles is razend populair op onze events, en we hebben er nooit genoeg van. Ook nu is het weer even uitkijken voor de volgende lading! We hebben nog een 6tal flessen op voorraad. Het goede nieuws is dat we ze snel terug hebben aangevuld. Als je mede echt een topmede wilt noemen, moet ze voldoen aan een aantal feiten. Bij de kurpiowski krijg je niet het gevoel dat je mede drinkt, maar iets wat oud en heerlijk is. Het benaderd volgens sommigen een gerijpte sherry of porto smaak. En een zaak die bestaat uit geschiedeniskundige dranken, is dit echt eentje die wij .. AF.. vinden.

Verder heb ik nog goed nieuws, maar misschien wel voorbarig, maar Quondam 2020 gaat TOCH DOOR! Enkel zal het later in het jaar gebeuren als de Covidcrisis is overwonnen natuurlijk. De voorlopige datum is op 24 en 25 oktober. Zo hebben we reeds nieuws dat er her en der toch nog events gaan doorgaan, en al zeker in Nederland kunnen we misschien nog een paar datums meenemen. We houden iedereen natuurlijk op de hoogte van het gebeuren.

Vernieuwing begint zich te vormen voor Taranartos. Zo hebben wij reeds een tipje van de sluier opgelicht. De website wordt vernieuwd. Het zal nog enkele weken op zich wachten worden, maar niet getreurd, het zal een pareltje worden. Er komt meer uitleg over onze leveranciers, over de medes die zij brouwen, en ook waarom ze die brouwen of soms zelfs hoe. De blogs krijgen een nieuwe naam, en er zal meer interactie zijn naar de klanten toe. Want zonder jullie kon ik deze droom niet realiseren!

Daarom, uit dankbaarheid aan alle trouwe klanten, jong en oud, heffen wij een glas mede, kurpiowski!

Volgende maand terug een cocktail en wat meer informatie over mede!

Bij vuur een kruik groeten wij jullie,

Valeté

Kristof en team taranartos.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Taranartos
Ermietshoek 29
8480  Ichtegem
Tel: 0476722297
info@taranartos.be

BTW: BE 0502 588 969
Openingsuren: Op Afspraak

Scroll to Top