beste lezers,

Zoals jullie misschien al weten is Taranartos, na 5 jaar kleinhandel ook begonnen als groothandel. Ik heb dit al verschillende keren opgemerkt. Maar de vraag is natuurlijk waar kunnen we dan nog mede drinken? Deze kroniek kan dienen als een gids om eens een uitstapje te wagen naar volgende plaatsen.

Naast onze stand op events, waar je altijd alle medes kunt proeven die wij dan meehebben, was er als eerste klant Teas & Bees. Kris en Elisha waren begonnen als foodtruck en serveren toen reeds warme kersenmede van ons gamma Wikingerblut. Je herrinnert je misschien nog hun foodtruckie op Herbeleef de middeleeuwen Maldegem, waar zij koffie en thee ook serveerden, maar ze stonden ook reeds op enkele foodtruck festivals in eigen streek, tot zelfs op kerstmarkten of kleine feestjes. Ze namen mijn advies om bepaalde medes eens op te warmen en deze te proberen en zijn nooit meer van dit concept afgeweken. Maar hun foodtruck moest groeien. Ze kregen in Gistel de gelegenheid om Teas&Bees uit te breiden naar een volkscafé, met focus op thee , taarten en natuurlijk ook mede! Tot nu toe hebben ze vier soorten mede in aanbieding in hun café. Misschien kan je zelfs eens gaan zien en gaan proeven van de heerlijke taarten met een heerlijk glas mede te Gistel. Ze zijn gelegen op de Stationstraat 22 te Gistel

.

Naast Teas&Bees kwam ik in contact met Jeroen. Jeroen is de uitbater van Comic Sans, en tot hoe bepaalde mensen hem beschreven, kwam ik eigenlijk nog een warme kerel tegen die goed wist hoe hij zijn zaakjes moest doen, zonder hulp te vragen aan een community! Hij heeft geheel alleen Comic Sans opgestart met in het oog, een bepaalde sfeer voor metalmuziek, maar ook voor de superhelden. Ruim 2 jaar zijn we nu verdeler voor Comic Sans, die gelegen is op Klein turkije 8 te Gent! jeroen heeft een uitgebreid medekaart gemaakt, met in aanbieding een heerlijke appelkers mede, mede met whiskey, maar ook 2 soorten uit onze Poolse traditionele medes! Zijn kaart wordt jaarlijks aangepast, en jaarlijks proberen wij daar een Mead&Greet party daar te houden.
Jeroen is ook iemand die de Yule ball helpt organiseren samen met Ilse van Asgaard jeugdhuis! Dit event is ook waar wij jaarlijks de mede voor verzorgen, en geloof me, een exclusief Harry potter-stijl feestje, het is echt de moeite waard! Mocht je interesse hebben hiervoor, kijk dan snel naar YuleBall2020 en boek je tickets, want die gaan snel uitverkocht zijn! Ik zal zeker het evenement en ticketverkoop delen op onze facebook pagina, zodat je erbij kan zijn.

Zoals aangegeven sprak ik daarnet over Ilse van het Jeugdhuis Asgaard. Jeugdhuis Asgaard is een viking themathised jeugdhuis waar men graag zware metalen afspeelt! Ilse en Bernd hebben een beetje hun inzet over het jeugdhuis. Waar natuurlijk wel wat viking thema gerichte plaatsen zijn, daar hoort Mede thuis. Als men graag naar zware metalen luisterd, kent men de mede van Wacken(Germany) natuurlijk. Laat het nu toeval zijn of niet, maar ons huismerk Taranartos mede, is dezelfde producent als die van Wacken(Duitsland). Dus het was een kwestie van tijd voor wij ook het Jeugdhuis in Gent mochten bevoorraden. De bevoorrading gebeurt vanaf juni 2020, en is nu al helemaal gekend. Velen van het jeugdhuis zijn ook medewerkers van het Yulefeest in December, dus velen kenden onze mede reeds dankzij Jeroen en het Yule Ball. Wij zijn dan ook trots dat wij hier mede kunnen leveren, en het wikingerblut zal rijkelijk vloeien in Asgaard! Jeugdhuis Asgaard is gelegen in driebeekstraat 4 te Gent.

Van vikingthema naar een Scandinavisch getinte foodbar: Odin Foodbar in Aalst. Deze bar heeft een heerlijke inrichting met het hoge Noorden als thema. Een echte aanrader en een heerlijke keuken ook! Nieuw sedert 2020 als klant bij Taranartos, hebben ze nu reeds onze heerlijke mede in hun gamma opgenomen. Ze hebben er zelfs een heerlijke huiscocktail mee gemaakt genaamd de Jarl! Een originele aanpak van mede, en we hopen dat zij vele tongen kunnen begeleiden naar de mede. Maar naast mede, serveren ze dus ook kleine gerechten en snacks, en dat is toch een heerlijke bedoening om eten en drinken op basis van mede te combineren! Wij zijn dan ook razend nieuwsgierig naar de toekomst hoe ze het zullen doen, want ik geloof ten stelligste dat deze bar nog van zich zal laten horen. Wist je dat ze zelfs ook bier serveren die een historische kant kent in scandinavische streken? Bezoek ze zeker eens op het Onze lieve Vrouwe plein 3 te Aalst!

Natuurlijk hebben wij ook nog een verdeler in Westvlaanderen. Arianne van The witch Shop heeft speciaal een plaats vrijgemaakt om enkel van onze populaire medes te tonen en te laten proeven. Het is een beperkt gamma, waarbij wij de best verkopende medes hebben aangeprezen. Zij is gelegen in Ieper en heeft een para-spirituele winkel met consultaties. Een echte fan van onze medes en zeker iemand die helpt bij het zoeken naar uw levensvragen. Mocht je een winkeltje in het Westvlaamse zoeken, Ieper heeft er ééntje gelegen in de Diksmuidestraat 40.

Naast the Witch shop in Ieper hebben wij een tweede winkel waar wij verdeling doen. Tschuurke in Hamont-asschen, in de handen van een ruim denkend geinspireerde mens genaamd Stefan Boonen, heeft naast trollen, draken, heksen, etc nu terug mede in zijn assortiment gebracht. Na een 8 maanden onderhandelen zijn wij tot een akkoord kunnen komen (lees: vanaf er plaats was in zijn winkel) waar we nu een gans assortiment van Striewski, Metwabe en Apis mede kunnen plaatsen. U kunt Stefan vinden in het Oud schuurtje op volgend adres met een gans assortiment van spirituele spullen tot fantasy gerelateerde dingen. : ’t oude schuurtje – ’t lo 93 3930 Hamont

Wist je trouwens dat Stefan reeds 20 jaar lang dit winkeltje uitbaat?

Als laatste maar zeker niet de minste. Atelier Mystique uit Eernegem is reeds sedert vorig jaar klant en verdeler van onze mede. Ze hebben nog geen uitbreiding gedaan naar onze andere medes, maar dit is in onderhandeling. Samen met hun visie, die volledig aansluit bij de visie van Taranartos kwamen we reeds snel tot een samenwerking. Het feit dat het een spiritueel winkel is, gaat nog maar eens prat erop dat de spiritualiteit van Taranartos en anderen prachtig samengaat. Jullie kunnen Vicky en haar leuke eigentijdse spirituele winkel vinden op de ’s gravendriesschelaan 34 8480 eernegem. Tevens is er sprake van om het hier een ophaalpunt te maken voor mensen die echt wel de mede dringend nodig hebben en er zelf willen omkomen. Wist je dat je naast mede, daar ook allerlei workshops kunt volgen met betrekking tot alternatieve geneeskundige inzichten en zelfs alternatieve opleidingen?

Ik wens jullie allemaal een fijne tijd tegemoet, en ga zeker eens langs op één van deze adressen. Weet dat er nog meer zullen volgen in de toekomst!

Bij vuur en kruik groeten wij jullie,

Kristof en Kevain!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Taranartos
Ermietshoek 29
8480  Ichtegem
Tel: 0476722297
info@taranartos.be

BTW: BE 0502 588 969
Openingsuren: Op Afspraak

Scroll to Top