Taranartoslogo en marinade sausen!

Velen hebben al ons logo gezien. Het logo is iets waar ik maanden heb aan gezweet om te maken. Tot in perfectie proberen te bereiken met enkel een potlood en gom. Geen passer, geen gedoe, want het bestaat niet uit evenwijdige cirkels. Dit jaar werd het compleet gemaakt en zodanig aangepast dat het nu ook altijd op de site kan worden gebruikt zonder verlies van pixels, of dat we zelfs aangepaste nieuwe dingen kunnen ontwerpen met het logo! Het logo is een logo, denken velen. Maar het logo heeft een ganse boodschap op zich.

De basis van het logo is gebaseerd op de triquetra. Het wordt veel gebruikt in de spirituele wereld, maar kent zijn oorsprong op religieuze beelden van ruim 5000 jaar oud. In onze contrijen is het pas voor het eerst ontdekt in de 8ste eeuw. Het heeft drie armen en staat ook gekend als de triniteitknoop. Het is net deze drie armen die ik wou hanteren in het logo omdat Taranartos een missie heeft met 3 betekenissen. Ondertussen is de drie veel meer geworden, maar dat was toen nog niet het geval. Gezondheid, spiritueel en geschiedenis waren de beginselen. Ik had toen ook een kleine zaak met gezondere voeding. Sommigen onder jullie kennen waarschijnlijk nog neuteleute, die honing en noten verkocht. Maar de kern was geschiedenis. Een historische drank , die sedert 1700 in vergetelheid is geraakt, terug bekendheid geven. het spirituele was een bron voor mij, omdat het ontstond vanuit een bepaalde strekking die mij nauw aan het hart ligt. Ook daarom dat wij wekelijks op zondagochtend een drank voor de ziel aanbieden. De spirituele betekenis, die erachter ligt, zal ik jullie niet mee vervelen, maar laat ons zeggen dat ook de druiden het symbool gebruiken voor hun magie.

Het centrum van het symbool bevat de drievoudige bollen die in elkaar overgaan tot één grote bol. Zoals de yin-yang, maar dan weer veroosterd of gevikingiseerd (nieuw woord??)
Want zowel in Japan als in de keltische wereld, als bij de vikingers werd het terug gevonden in eeuwenoude schriften of afbeeldingen. Maar ook daar werd mede terug gevonden. De drie cirkels representeren het samenbrengen van de beweegredenen van onze zaak. Het mooi samenbrengen tot één geheel , de cirkel van het leven. De druppels die in de punten van de armen zijn komt dan weer vanuit het Japanse, daar de boodschap bestaat uit : beweeg als water, met weinig weerstand, maar laat de druppels van wijsheid ook je kern bereiken.

Wist je trouwens dat onze eerste logo een beer was? Taranartos heeft dan ook de keltische naam van beer in de naam.

Daar we geen evenementen hebben gehad tot nu, post ik nog even een wat met onze heerlijke nieuwe medes van afgelopen week.
Zoals trouwe bezoekers van onze site reeds hadden opgemerkt, hebben wij nu ook mede met look en chillies van Metwabe.
Deze zijn speciaal bedoeld om te gebruiken in de keuken.
Ik geef hierbij een recept om te marineren van uw vlees, genaamd Rijkesaus. De naam rijkesaus is speciaal gekozen voor een vriend die zich hierin wel zal herkennen. Bedankt Joeri om mij jaren geleden op het idee te brengen koken met mede!

Rijkesaus recept

Voor ongeveer 500 gram vlees.
150ml mede met look
120ml mede met chillies
1 eetlepel tomatenpuree
2teelepels oregano
2teelepels komijn
1eetlepel balsamico azijn
1teelepel zout
1teelepel zwarte peper

Hopelijk kan je verder genieten en hierop je eigen marinade sausen ontwikkelen. Wij hopen jullie dan ook verder te kunnen bedienen via onze webshop, via onze verkoopspunten of drankhuizen waar we mede verkopen, of misschien zelfs op toekomstige evenementen.

Bij kruik en vuur,

Kevain en Kristof

Reageer:

Over Taranartos

Taranartos is de naam op het gebied van Mede, importeur en distributeur voor groot en klein handel. Gekend van evenementen levende geschiedenis, fantasy en comic cons. De eerste medespeciaalzaak in Belgie sedert 2013.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Meer berichten

Volg ons:

Wachtlijst Wij informeren je als het product terug op voorraad is. Laat hieronder je email achter.