Gratis verzending vanaf 6 Flessen
Taranartos, De originele medeleverancier.
ook voor bedrijven

Stralende glazen voor je mede te serveren.

Wanneer je mede drinkt uit glazen, wat eigenlijk voor handen is met een kaasplank of breughelplank , wil je deze natuurlijk serveren in het best uitziende glazen. Wij raden de mensen altijd aan om wijnglazen te kiezen met een 15cl inhoud, voor zowel privé als voor zakenpartners. Ze ogen mooi, de honingdrank of mede is niet overdreven vol en je kan echt genieten van de inhoud. Ik opteer steeds voor witte wijn glazen als ik mede wil serveren aan mijn gasten. Niet dat het veel gebeurd, ik ben namelijk meer iemand die graag met zijn gezin is, maar de paar keer op een jaar weten onze gasten wel dat mede zal geserveerd worden. Of likeur, maar dat is een ander verhaal natuurlijk. De wijnglazen dienen zich het beste aan om de heerlijke mede van Apis te drinken, maar ook van Jere en metwabe. Dit zijn echte genieters in de wereld van de mede. De rijke geuren en smakenpallet komen ook het best tot zijn recht met deze te geven in een klein wijnglas.

Maar goed, niets hatelijkers dan op een bijeenkomst of feest een glas te krijgen waarvan de kalkvlekken nog aanwezig zijn, waarvan de heldere kleur van je mede eigenlijk minder mooi toont daar het glas niet volledig netjes is gewassen. Velen zullen kiezen voor het gemak van een afwasmachine, maar dit raad ik ten stelligste af. Afwasmachines laten kalksporen na, dat zal ik geweten hebben toen ik in de horeca serveerde (tot en met mn 27ste was ik actief in de horeca)

Collectie Middeleeuwse glazen en mede kruik.

Het beste is om je glazen af te wassen met lauwwarm water en met de hand. Natuurlijk is afwasmiddel wel nodig, maar je dient deze onmiddellijk grondig te spoelen opdat je dan de zeepgeuren zal vermijden in je glas. Zeep kan namelijk ook nog een smaak beinvloeden bij een volgende gebruik van de glazen. Gebruik dan ook niet teveel zeep. Binnenkant van het glas hoeft echt niet veel te hebben, de vetlaag is meestal toch maar aan de buitenkant.

Afdrogen doe je het beste met een linnen doek in plaats van andere materie om pluizen en stukjes wolresten te vermijden maar ook strepen die je kunt overhouden op het glas. We hebben ook de neiging om het glas te nemen met onze handen om af te drogen. Beter niet doen, maar gebruik een extra doek. Zo zal je zeker geen vingerafdrukken op het glas nalaten. Vingers laten ook nog eens vetlaag (talg) na op de glazen. Dus je werk was nog eens voor niks geweest.

Zet je glazen rechtop in een gesloten kast. Dit om geuren te vermijden , maar ook om de microfijne waterpareltjes nog te laten verdampen. Ik kan ook aanraden om de glazen niet in een kast bij de keuken te bewaren, want die kunnen dan ook de kooklucht en dampen in zich opnemen. Dat zou de mede smaak terug beinvloeden.

Heb je dan toch eens je glazen gewassen via de afwasmachine waarbij je dus toch kalkvlekken hebt, geef ze dan een badje met warm water en wat azijn om die kalkresten te vermijden. Let wel, kristallen glazen mag je niet afwassen met heet water. Lauw is voldoende. Heet water verhoogt de kans om de kristallen te laten springen. Zonde van je glas toch? Twijfel je als het wijnglas wel of geen kristal is? Ga ervan uit dat het wel zo is. Je kan ook altijd het glas poleren. Dit is met een lauwe warme theedoek nog eens je glas afdrogen zodat er resterende kalk en kleine vlekjes terug te verwijderen.

Wanneer je mede drinkt uit een wijnglas, hou dan eigenlijk het glas bij de voet vast. Je behoudt de frisse smaak, want je lichaamstemperatuur kan de mede opwarmen, voor de meeste mede is dat niet zo erg, maar sommigen zijn best wel ijskoud geserveerd en dus eigenlijk beter dat je ze niet opwarmt met je handen.

Recent Posts

Newsletter

Signup & Get 10 % Off

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Wachtlijst Wij informeren je als het product terug op voorraad is. Laat hieronder je email achter.

Krijg korting op je volgende bestelling

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten, onze mead & greet. De evenementen waar we staan. Onze nieuwsbrief abonnees zijn als eerste op de hoogte van kortingen en al onze activiteiten