Taranartos - Mede webshop

Jeugdhuis Asgaard

In het Gentse, meer bepaald in Gentbrugge, is naast de Meersen een jeugdhuis. Het jeugdhuis is lid van de Formaat VZW, de federatie van jeugdhuizen in Vlaanderen. De Gentbrugse Meersen is een van de vier Gentse groenpolen. De naam verwijst naar het verleden van het gebied, een meers in een bocht van de Zeeschelde gelegen in de deelgemeente Gentbrugge. Het park- en natuurgebied is ongeveer 240 hectare groot en de aanleg ervan startte begin 2013.

Het jeugdhuis doet heel veel activiteiten voor jongeren en werkt vooral heel dicht samen met de natuur. Veel van hun inrichting is gemaakt met materiaal die is gesprokkeld in de bossen en de weides.

De muziekstijl is echt wel metal, want de vzw is gekend als een hardrock en metalplaats to be. Het is een plaats waar je na de schooltijd of werktijd terecht kan in het walhalla van hun bar en met gelijkgezinden kan genieten van optredens en feesten. Het jeugdhuis is gekend voor een ereplaats waar de gitaargoden worden geëerd met een stevige portie muziek.

Je kan er plaatsnemen aan ware vikingtafels, met originele designs, waar je je naam in kan laten zetten als vaste klant. Deze worden in runeschrift toegekend op de 4 poten per tafel. Maar er is meer…. je wordt zelfs bediend op een origineel dienblad volledig in vikingstijl. Naast geregelde optredens van verschillende bands kan je er ook terecht voor een mede-proeverij op aanvraag, een wandeling in de natuur met uitleg van deskundigen, kortom, ze doen enorm veel activiteiten die het jeugdhuis rechtop ondersteunen.

Het jeugdhuis is in januari 2017 van start gegaan en heeft na een succesvolle overname van jeugdhuis Oude Bareel de activiteiten een nieuwe “look and feel” gegeven. Het jeugdhuis is op korte tijd enorm gegroeid en kan na het eerste jaar al terugblikken op 60+ activiteiten en vormingen en 120 Belgische en internationale bands speelkansen gegeven. In het tweede jaar werd er nog een schep bovenop gedaan met 65+ activiteiten en samenwerkingen met andere jeugdverenigingen.

Qua opleidingen heb je in Asgaard onder andere de mogelijkheid om een volleerde horeca- ervaring op te doen via onze barwerking en kun je als technisch aangelegde leren hoe je met geluids- en licht materiaal moet omgaan totdat je zelf een heel concertavond aan kan. Ook leren we jongeren de kneepjes van het vak binnen marketing en event-management.

Asgaard kan als jeugdhuis dan ook rekenen op een groot aantal vrijwilligers (50+) en partners die bereid staan het onderste uit de kan te halen om het sociaal culturele werk waar het voor staat te garanderen.

Asgaard is een alternatief jeugdhuis dat geen grenzen kent, inclusief is naar alle bevolkingsgroepen en leeftijden toe en vooral jongeren kansen wil geven om zich te ontwikkelen en actief in maatschappij te staan. We bieden een ontmoetingsplaats waar ruimte is om samen te komen en –werken. Een ruimte waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, een community kunnen vormen, en waar ze kunnen experimenteren, organiseren, leren en zich amuseren. Zowel in het jeugdwerk als daarbuiten bouwt Asgaard mee aan de toekomst. Ook nadat jongeren zich verder willen ontwikkelen buiten het jeugdhuis moedigen we dit aan door ze verder te begeleiden in de koepelorganisatie GRIMM Gent.

Mocht je nog twijfelen, weet dat dan dat Asgaard reeds jarenlang partner is van Taranartos, waarbij ze verschillende medes serveren van klassieke tot en met frambozen en zelfs non alcoholische medes. Naast Taranartos hebben ze nog een gemeenschappelijke partner die hen de bieren bezorgd. Johnny liquor uit het Antwerpse is tevens ook jarenlange partner van dit jeugdhuis en organiseert er ook proeverijen. Wie weet hoe dit zal evolueren.

Samen met Jeroen van de Comic Sans is het jeugdhuis ook verantwoordelijk voor het gekende Yule ball. Een ware harry potter themed feest die jaarlijks doorgaat. Je kan een blog vinden over dit evenement in onze kronieken.

Reageer:

Over Taranartos

Taranartos is de naam op het gebied van Mede, importeur en distributeur voor groot en klein handel. Gekend van evenementen levende geschiedenis, fantasy en comic cons. De eerste medespeciaalzaak in Belgie sedert 2013.

Meer berichten

Volg ons:

Wachtlijst Wij informeren je als het product terug op voorraad is. Laat hieronder je email achter.