Gratis verzending vanaf 85 EUR
Taranartos, De originele medeleverancier.
ook voor bedrijven
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mead and greet, proeverijen van Taranartos

Mead and greet.

Mead and greet is ontstaan in 2016, als een proeverij nadat mensen mij vroegen om een privéparty te geven met uitleg over de mede. In 2017 heb ik het dan Mead and Greet genaamd, naar aanleiding van de vele nieuwe mensen die ik ontmoet en kennis laat maken met mede. Op deze manier kon ik veel meer mensen bereiken op een persoonlijker niveau. Het was perfect maar onderhevig aan groei. Datzelfde jaar hadden we drie proeverijen gehad, volledig toegelegd op Duitse medes.

 

Wat later kregen we nieuwe medes ingevoerd en begon ik die systematisch te promoten via Mead and Greet, waarbij ik telkens een fles opende voor de mensen met interesse in de nieuwe smaken. We kregen weliswaar te horen dat het echt wel leuk was en onderhevig werd aan nog meer informatie. Wat een uurtje gepland was, werd al snel een anderhalf uur tot twee uur. Maar hoe kreeg ik de mensen toch hun aandacht bij het verhaal van de mede?

 

 

In 2019 , midden in corona tijd begon het mij stilletjes aan te dagen. Ondertussen had onze partner Metwabe ook reeds Mead and Greet gedaan en begonnen we samen ideeen uit te wisselen, waaronder mede koppelen aan een boek, zoals ze reeds deden bij Duitse lectuur en veel ook evenementen met exclusieve labels, wat al snel werd opgepikt door andere handelaars in mede. Echter stopte het niet daarbij. We lieten het verhaal van de uitleg systematisch veranderen door de mensen actiever te laten betrekken in onze proeverij. Welke geur haal je eruit, welke smaak proef je? Weet jij reeds als dit pikant kersendrankje een capsicumel of een melomel is? zo begon er een verhaal te ontstaan in onze mead and greet.

 

Tot op vandaag ben ik nog steeds bezig met Mead and Greet populairder aan het maken. Iedereen kan ons vragen om een proeverij want de honingdranken en de smaken kennen geen verschil in man of vrouw, jong of oud (maar je moet wel ouder dan 18 zijn en bij twijfel vragen wij om toch een bewijs voor te leggen), Afrikaans, Nepalees, Belg. Want mede is een wereld gegeven. Het werd in elke cultuur gevonden, gebrouwen en gedronken. Sommigen met rituele gebruiken, anderen als een heerlijke drank. De kennis van mede is zo ruim dat je gemakkelijk wel twee uur kunt praten. Ook daarom hebben wij in plaats van kleine bekertjes te geven als een proevertje, een flesje gegeven nu waarbij je heel gemakkelijk toch een mini shotje kunt krijgen. Meer nog, wij serveren enkel nog mede in deze flesjes, zodat het mysterie groter blijft.

 

Sedert 2023 heb ik Mead and greet zelfs opgesplitst. Mensen die ons nu willen boeken kunnen nu een keuze maken over welk thema ze willen gaan. Liever de focus op Belgische mede? OF liever de focus op ritueel gebruik? Misschien toch de voorkeur geven aan historische gebruiken zoals in Welsh of Polen, of prefereer je een Romeinse proeverij met de nadruk op de voorgeschiedenis van de Romeinse gebruiken tot de opkomst van het Christendom? Het kan allemaal en er is telkens wel wat nieuws te vertellen over mede. Omdat de zoektocht naar kennis van Mede nog steeds niet voldaan is, kunnen we steeds weer nieuwe weetjes ontdekken. Natuurlijk vraagt dit veel van het geheugen waarom ik dus ondertussen met een pak spiekbriefjes moet rondlopen. Op de website vind je hier de link met wat we nu allemaal aanbieden.

Heb je ook al zin om eens wat nieuwe medes te proeven? jij wilt het gesprek op een party kunnen voeren met je kennis over mede? Wil jij ondertussen ook horen wat een mazercup nu eigenlijk echt is? Aarzel dan niet om een email te sturen naar ons. Dat is Info@taranartos.be

Recent Posts

Wachtlijst Wij informeren je als het product terug op voorraad is. Laat hieronder je email achter.

Krijg korting op je volgende bestelling

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten, onze mead & greet. De evenementen waar we staan. Onze nieuwsbrief abonnees zijn als eerste op de hoogte van kortingen en al onze activiteiten