Gratis verzending vanaf 6 Flessen
Taranartos, De originele medeleverancier.
ook voor bedrijven

KinSale Mead is een ierse Mede die we leerden kennen in de periode voordat we een bv werden, we kochten enkele flessen om te proeven en waren aangenaam verrast. We waren zo aangenaam verrast dat we besloten hebben om ze op te nemen in ons gamma. De mede die Kinsale brouwt is een echte hydromel, Sommigen zijn wat droger anderen daarentegen weer wat zoeter. We zagen meteen mogelijkheden voor een mooie selectie samen te stellen en zelfs voor een aantal lekkere cocktails.

Hoe Kate en Denis hun verhaal is begonnen, probeer ik hier zo goed ik kan weer te geven. We hebben er zeker van genoten en hopen dat wij nu het tweede stadium van de selectie in kunnen laten gaan. Dat zijn jullie, onze lezers, vrienden, familie en klanten. Jullie mogen mee bepalen hoe deze mederij vertegenwoordigt kan worden door Taranartos b.v. in Belgie.

Hoe het allemaal begon voor KinSale Mead.

Kate en Denis huwden in Kinsale, een dorp in Ierland. Ze gingen, in 2016, op bezoek naar vrienden die woonden op de heuvel van Tara. Daar kregen ze het besef welke heilige plaats dit was, de funderingen van de grote mede hall van Tara. Daar kregen zo ook de inspiratie om de eerste mede brouwerij in Ierland te openen van deze eeuw. Meer nog, de laatste mede brouwerij van Ierland verdween ruim 200 jaar geleden. Voor hen nog een motivatie om te starten. Ze begonnen met onderzoeken naar mede , historische feiten, moderne feiten, de manier waarop, welke mede er op de markt was in Europa, welke uit America, etc. Via de ondersteunende community van mede brouwers kregen ze tips wat wel kan, en vooral wat niet.

Vervolgens begon het echte werk. Ze begonnen te experimenteren welke honing met welke gist, welke kruiden, specerijen of fruit ze gingen gebruiken, allemaal in kleine hoeveelheden. Daarmee vroegen ze dan hun vrienden, familie, en buren om eens te proberen, hoe zij de smaken ervaarden. Daarna ging het verfijnproces in werking waar ze echt tot hun hedendaagse recepten zijn gekomen. Wat heel belangrijk was voor het koppel is het hoe deze dranken zou smaken bij gerechten. Kortom, ook Foodpairing was heel belangrijk voor hen.

Kinsale (Cionn tSáile, meaning “Tide Head”) is een mooi historische kustdorp gelegen in West Cork. Het is een veilige ankerplaats waar de Bandon rivier overgaat in de Atlantische Oceaan. Heden ten dage is het goed gekend voor zijn straten, kleurige gebouwen, cafe”s en restaurants, boekenwinkels, vissersplaats als yachtplaats. In het hart van dit dorp ligt de Brouwerij. Kate en Denis zijn zo ingeburgerd door de talloze restaurants, visrestaurants, verschillende gastropubs, dat ze automatisch foodies zijn! Ze werken actief mee om Kinsale op de kaart te zetten. Kinsale is namelijk al verkozen geweest tot foodie town in 2018 en in 2020 werd Kinsale verkozen tot het ondernemenste dorp door de talloze restaurants en dranken die je er kan consumeren.

 Het is dan ook niet verwonderlijk dat een bedrijf als deze, met al die kennis en energie die ze in de brouwerij hebben gestoken, een prijs zou winnen. Ze wonnen de International Mazer Cup, een jaarlijkse wedstrijd in Colorado wat je kan vergelijken met het Olympisch kampioenschap voor brouwen. Ze kregen er tal van prijzen, waaronder goud medaille voor hun mede. In Ierland wonnen ze goud en zilver op de Blas na hEireann, goud op de free from Food Award omdat hun medes Glutenvrij zijn. Verschillende prijzen zijn gewonnen in het Verenigd Koninkrijk maar voor hen was het mooiste in eigen land de titel “Drink of the year” van de Ierse Food Writers gilde.

Het mooie voor ons met deze samenwerking is is het feit dat beide zaken een gelijkaardige element hebben. The Great mead hall Tara die Taranartos ondersteunt met een Ierse mede! Zonder verder gedoe, hun producten kan je HIER vinden.

Recent Posts

Newsletter

Signup & Get 10 % Off

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Wachtlijst Wij informeren je als het product terug op voorraad is. Laat hieronder je email achter.

Krijg korting op je volgende bestelling

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten, onze mead & greet. De evenementen waar we staan. Onze nieuwsbrief abonnees zijn als eerste op de hoogte van kortingen en al onze activiteiten