Gratis verzending vanaf 95 EUR
Taranartos, De originele medeleverancier.
ook voor bedrijven

Groene verzendingen met Taranartos, een milieubewuste keuze.

Daar Taranartos werkt met een product van de natuur, willen wij natuurlijk ook ons steentje bijdragen aan het milieu en de natuur. Per slot van rekening is het reeds heel moeilijk voor de honing en andere bijen om te overleven, de planten die zij nodig hebben om een honing te creeren wordt schaarser en schaarser, maar toch willen wij allemaal onze mede. Vandaar dat Taranartos heeft besloten om dusdanig in te zetten op milieubewust werken. Niet alleen voor zichzelf als bedrijf, maar ook door bewustwording bij anderen vergroten.

Door de grote kosten die gepaard gaan met transport en verzendingen, heeft Taranartos besloten om verzendingen vanaf 85 euro gratis te maken. Daarnaast zullen wij elke verzending uitvoeren op dinsdag en donderdag, om zo de ecologische voet wat te drukken. Maar er is meer.

We kunnen er echter geen doekjes om winden dat transport van onze goederen heel erg milieubelastend zijn. Dat besef zit er al jaren in, mede door mijn andere zaak wat een koerierbedrijf was voor DPD , GLS en Bpost. Daarom dat wij dit jaar echt goed uitzoeken wat we kunnen doen om onze impact te verkleinen.

We leveren aan verschillende winkels doorheen het land, waar je als klant zelf ook kunt gaan, om zo de impact van de koeriers te verminderen, nemen grote bestellingen af bij de producenten zodat de uitstootgassen van de camions verminderd worden, maar we investeren ook in het groener en herbruikbare materialen waarvan onze verzenddozen een mooi voorbeeld zijn.

Het voordeel van deze dozen is dat je ze kan hergebruiken voor eigen verzendingen of je mag ze ons altijd terug bezorgen via een evenement waarop wij aanwezig zijn. de verzenddozen, de meest kwalitatieve beschermmateriaal voor flessenverzendingen bestaan uit 70% gerecycleerd materiaal. Op zich is dat al een mooi gegeven voor ons milieu.

Voor papier en karton te maken heeft men nood aan hout. We kunnen dus eigenlijk, door herplanten van bomen en struiken, een eindeloze cyclus creëren die zou voldoen aan ons gebruik van deze grondstof. Echter is de vraag naar hout nog altijd stijgend waardoor de houtkap toeneemt. Daarom dat recycleren en hergebruiken onze manier van werken is. We verminderen de vraag naar hout en dragen bij aan een circulaire economie. Afvalstoffen van vandaag zijn grondstoffen voor morgen.

In België wordt zo’n 90% van het oud papier en karton gerecycleerd. Karton is zelfs tot 10keer te recycleren, waar papier tot 7 keer te recycleren valt. Wat meer is, wanneer oud papier wordt gerecycleerd veranderd de samenstelling van de houtvezels. Deze kan gebruikt worden tot verschillende eindproducten. Met andere woorden, het papier die we nu weggooien en gerecycleerd wordt kan eindigen in een kartonnen doos.

De voordelen hiervan op een rijtje zijn

  • Minder bomen die worden gekapt.
  • Een lagere CO2-uitstoot want oud papier wordt dicht bij huis opgehaald en in eigen land weer verwerkt
  • Minder nood aan water en elektriciteit tijdens de productie

Voor wie een composthoop heeft, je kan onze dozen perfect gebruiken bij de composthoop, daar het is gemaakt van hout. Het milieu breekt deze dan zelf terug af naar wat het nodig heeft. Hiervoor snij je het karton en papier in kleine stukjes, hoe kleiner, hoe beter. Maak daarna alles goed nat. Leg bruin papier, karton, dode bladeren en keukenafval op elkaar. Dat zal de ideale voedingsbodem vormen.

Taranartos heeft nu reeds een voorraad karton die we niet meer kunnen gebruiken, gespaard, zodat we het kunnen aanbieden naar een bedrijf die hiervoor is gespecialiseerd in het recyclen van karton en papier. De bestuurder, Kristof, verzameld deze eerst in een container zelf, voor hij deze laat ophalen. Ons huismerk mede wordt namelijk verstuurd in kartonnen van 6 flessen, die op zich wel heel stevig zijn. We hebben toch wel een container per jaar die we op deze manier kunnen besparen, in plaats van het mee te geven met huisophalingen.

Wist je trouwens dat de eerste kartonnen doos het levenslicht zag in Engeland in het jaar 1817? Papier bestaat ondertussen zelfs langer. Het werd ontdekt in China een ruime 2000 jaar geleden! Via Arabische handelaren kwam het, tijdens de middeleeuwen, in Europa terecht. Toch een leuk weetje voor een bedrijf die zich interesseert in natuur en geschiedenis!

Bij kruik en vuur,
Taranartos

Recent Posts

Recent Posts

Wachtlijst Wij informeren je als het product terug op voorraad is. Laat hieronder je email achter.

Krijg korting op je volgende bestelling

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten, onze mead & greet. De evenementen waar we staan. Onze nieuwsbrief abonnees zijn als eerste op de hoogte van kortingen en al onze activiteiten