Gratis verzending vanaf 85 EUR
Taranartos, De originele medeleverancier.
ook voor bedrijven

Een nieuwe blog, met een woord uitleg over het reilen en zeilen van Taranartos. Met de vernieuwde webshop in aantocht, willen we ons meer inzetten op milieubewustere keuzes. Deze kunnen we soms sneller realiseren dan verwacht, door een paar micro aanpassingen door te voeren. Een zaak die zich inzet op een natuurproduct is toch wel ook noodzakelijk om met de natuur rekening te houden.

 

Daar we dagelijks enkele dozen versturen met Bpost, de toenemende kosten om verzendingen te realiseren ZONDER dit te willen doorrekenen aan onze klanten moeten wij vanuit Taranartos een andere beslissing nemen.

 

We testen nu reeds een aantal maanden uit hoe het zou kunnen verlopen om pakketten op enkel dinsdag en donderdag te versturen. Een gevolg hiervan is de dagelijks tijdsdruk die alles met zich meebrengt, maar ook de overzichtelijkheid van onze voorraden, die wij steeds groter en groter inslaan. Ons magazijn met ruim 100 vierkante meter begint reeds goed gevuld te geraken, zodat wij steeds ook voorraad hebben voor zowel de online klanten, maar ook voor zowel onze verkooppartners en horeca zaken die nooit te lang meer moeten wachten op hun bestellingen. Transport heeft echter de grootste impact op het milieu en onze beslissing. Reeds toen ons seizoen is begonnen, kon ik enkel maar op dinsdag, woensdag en donderdag vrij maken voor verzendingen. Tijdens de weekends was onze voorraad op verplaatsing. De vrijdag wordt ingeladen en opgezet, de maandag gelost. Wij nemen maandelijks een bestelling op bij elk onze producenten, tenzij met vliegtuig vervoer, waarop we maar bestellen wanneer de voorraad echt op is. Het voordeel is dat er een grote hoeveelheid gebracht wordt, met dezelfde km en verbruik voor de transport. Maar het is tevens ook een grote beslissing die de toekomst van Taranartos en TMC zal bepalen op welke ecologische voet ons bedrijf verder moet.

 

Bedrijven zoals Bpost en andere koerierbedrijven zoals DPD, GLS, etc hebben , sedert Europa in brandt staat, een brandstoftoeslag toe geëist op elk pakket. bij Bpost, die toch wel onze meest betrouwbare partner is in de wereld van koeriers, is de brandstoftoeslag zelfs 14% gestegen. Net dit wil ik vermijden om door te rekenen bij jullie, onze klanten maar veranderen ons verzendbeleid. We gaan het net wat goedkoper maken , maar de voorwaarden om een gratis verzending te krijgen zijn veranderd. Vanaf 85 euro sturen we gratis , anders komt er een bedrag van 7.99 verzending erbij. Dit helpt om de kost van verzenddozen ook op te vangen. We werken dan wel reeds met recycleerd karton, maar de aankoopprijzen blijven toch wel duur. Het is natuurlijk veiliger voor de flessen en verzendingen, reden genoeg om te investeren in stevige dozen. Rajapack is hierbij onze specialist, een bedrijf gespecialiseerd in alles voor een webshop en nog eens milieubewuste keuzes geeft aan de klanten.

 

Ook voor mij blijft het uitdagend om een zaak te besturen met het oog op de impact van onze planeet. Beseffend welke invloed transport geeft voor ons op de natuur, kijkend naar de talloze bosbranden in Europa , hoe mensen worden overmand door overstromingen, waterbommen, of enorme droogte omdat wij, de consument, meer product X of Y vraagt dan een eigen streekproduct, waarbij rekening wordt gehouden met natuurlijke bronnen. Echter verplaatsen zich ook dieren door de klimaatproblematiek en wordt het voor de bij zelf ook steeds moeilijker om te overleven. Het is dan ook goed wikken en wegen met ons bestaansrecht maar ook in balans brengen waar wij, al is het maar een klein steentje zoals goed te sorteren. Er zijn wel een paar goede hulpmiddelen op komst, door TMC waarover ik later meer uitleg zal geven. Zeker is dat het een positieve bijdrage zal brengen voor het milieu, waarbij we enkele tips zullen geven aan jullie, onze vrienden en klanten.

 

 

Van bij boom en kruik,

Kristof ‘Taranartos’ Denaghel

 

Recent Posts

Recent Posts

Wachtlijst Wij informeren je als het product terug op voorraad is. Laat hieronder je email achter.

Krijg korting op je volgende bestelling

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten, onze mead & greet. De evenementen waar we staan. Onze nieuwsbrief abonnees zijn als eerste op de hoogte van kortingen en al onze activiteiten