Mede en all hallow’s eve

De zon staat laag aan de hemel gedimd door grijze wolken. Terwijl ik dit schrijf voel ik de kracht van Samhuinn ook gekend als halloween, of all hallow’s eve. Voor mij persoonlijk, vanuit mijn levensvisie is dit de tijd van het jaar waar ik terug denk aan alle overledenen, familie en vrienden. Ik praat met hen, alsof ze hier nog zijn, terwijl ik voel dat ze mij nog begeleiden. Hun woorden, hun daden, hoe zij in het leven stonden, is een prachtige voorbeeld over wie ik nu ben en toen was. De barre wind blaast om het huis heen, en dan denk ik.. hebben zij mede gekend? Hebben zij de kennis van mede tot zich genomen? Voor mijn grootouders en enkele vrienden weet ik dat dit een ongekende drank voor hen is, maar mijn voorvaderen moeten dit zeker geweten hebben. Mijmeringen voor deze maand!

Ondertussen is onze mede brengt wijsheid terug actief op de zondagochtend. Ik lees her en der dat er wel mensen zijn die hier baat bij hebben om de zaak ook op deze manier te ontdekken. Mocht je souldrinks hebben die je wilt delen met ons, of eens in de kijker wilt zetten, dat mag altijd.

Er is ook goed nieuws uit het land van mede! Al onze voorraad vanuit Polen is terug aangevuld. Wees er snel bij want we weten dat zij ook snel verkocht geraken. Zeker voor de feestdagen zou je misschien graag een geschenkpakket willen hebben. Wij hebben terug onze gekende Kurpiowski met keramische bekers in voorraad.Er werden er reeds heel wat verkocht nog voor we het hier konden verkondigen. Zelfs nog voor het op Facebook of Instagram verscheen. Kurpiowski mede is onze best verkochte mede. Zowel bij particulieren als bij onze ambassadeurs of horeca-zaken die het aanbieden. Ongelooflijk.

Kurpiowski mede is een mede die gebrouwen is als Dwojniak (1 deel water op 1 deel honing) en valt onder de noemer Melomels, daar het gebruikt wordt met vruchten. Ook de Melomels worden onderverdeeld. Kurpiowski mede, is een traditionele mede uit Polen, die reeds eeuwen daar op die manier wordt gebrouwen, en is gebaseerd op jeneverbessen. Daarom is het een zwarte mede. Deze heerlijke drank wordt gerijpt op eiken vaten, wanneer je deze drinkt, zou je nooit beseffen dat het eigenlijk mede is.

We hebben zelfs een glazen editie voor jullie ingevoerd.


Die kan je hier bestellen. https://taranartos.be/product/kurpiowski-glas-fles/

Toch liever de stenen kruik versie? Het is dezelfde mede, maar oogt natuurlijk mooier bij uw kaasplank.


Deze kan je hier bestellen. https://taranartos.be/product/kurpiowski-ceramische-fles/

Tevens hebben wij nog een geschenkartikel van deze fles. Dit vind u hier. Mischien wil jij wel iemand verrassen met heerlijke mede in een geschenk?

Hier kan je deze bestellen. https://taranartos.be/…/kurpiowski-set-met-ceramische…/

Vertel ons zeker je mening als je deze geproefd hebt. De Jeneverbessen smaken vlot door en is echt heerlijk bij een kaasplank of gewoon zo natuurlijk!

Ondertussen is de pakjesperiode begonnen. November is gekend om Black Friday en December hoef ik niet aan te kondigen….Er is enorm veel tijd die nu kruipt in mijn koerierszaak, waarbij ik persoonlijk zie en besef hoeveel mensen online kopen, hoe wij moeten leveren, wat er met je pak gebeurd, verwerkt wordt, etc. Het is echt aangenaam om te zien hoeveel van jullie dagelijks bestellen, en dat is een echte drive. Mijn passie zal altijd blijven liggen bij mede, waarbij ik persoonlijk hoop dat het mag blijven groeien onder al die leuke klanten die wij hebben.

Voor black friday komt weer een actie die wij gaan doortrekken naar december. Een ganse maand!
Hopelijk kunnen wij terug veel klanten ontmoeten in 2021, na deze pandemie te hebben overmeesterd, of ons te kunnen aanpassen aan de nieuwe normen. Wij zullen er alles aan doen en willen het proeven van mede echt vlot laten verlopen, zodat we allemaal de tijd kunnen nemen om DE smaak te vinden die bij jullie passen.

Er is nog veel werk aan de winkel, de shop, de website die komend jaar in een volledig nieuw jasje zal worden gestoken. Ik ontdek nu nog dat er dingen zijn waarvan informatie ontbreekt, en werk daar gestaag aan verder. We zien ook dat er veranderingen zijn in de zaak, hoe de klanten bestellen en proberen mee te zijn met alle nieuwtjes. Ik ben op de eerste plaats een self-made man, die vanuit het niets, dit heeft opgebouwd, met een minimum aan middelen. Dat is nu heel wat anders, maar het blijft een leerschool. Marketing, bloggen, ik heb er allemaal nooit kaas van gegeten, maar het komt stilletjes aan binnen en veel duidelijker dan pakweg een tweetal jaren geleden. Concurrentie is er, en zal er altijd zijn, waarvoor dank. Ik merk op waar het beter kan, goedkoper kan, of zelfs waar ik moet toegeven: daar hebben ze het beter aangepakt dan ik. Ik kan creatief zijn, en dromen, en gedurende de jaren, de dromen realiseren. Wie weet nog dat ik met 15 soorten mede op een kraampje stond die in bruikleen was, voor Tongerse Vikingmania? Nu hebben wij niet 15 soorten, maar is 4 meter te klein om alles uit te zetten.! En dat door jullie, de klanten. Komend jaar gaan we hierop verder gaan, zodat de uniciteit van Taranartos, nog beter belicht zal worden. Bedankt aan het team die mij helpt door de bos de bomen te zien, bedankt aan iedereen die Taranartos mede kiest en de smaken waardeert!

Bij vuur en kruik

Kristof

1 reactie op “Mede en all hallow’s eve”

 1. Mede
  Ik zou nimmer zonder kunnen
  K ga een vriendin blij maken
  En zo ben jij ook weer blij en dit maakt mij ook weer blij
  Allemaal door dat lekker goedje van de honingbij!!
  11je

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de enorme drukte bij de vervoerders, kan uw bestelling vertraging oplopen. Bestel op tijd !! Onze Excuses voor het ongemak.
Wachtlijst Wij informeren je als het product terug op voorraad is. Laat hieronder je email achter.