Taranartos - Mede webshop

Yule of Alban Arthan tijd…kortingen!

En zo kwam de wintertijd eraan, de donkerste periode van het jaar. Wij staren naar de hemel en zoeken verlichting in de sterren. Daar is de Grote Beer die ons kan begeleiden uit deze emotionele bitterzoete periodes. Ik mijmer, en herinner mij nog de ceremonies van weleer, waarbij de Kelten en de Oude volkeren ons verhalen vertelden van vergeten helden, grootse avonturen, en triestige liederen werden gezonden. De duistere weken zijn bijna voorbij, en vanaf Alban Arthan, komt het licht terug langer in onze harten. Zo onsteken de oude mannen het vuur terug aan! Zodat het licht mag bewaard blijven in ons hart. Het vuur knetterde en de schaduwen gaven ons een spel voor ogen. De oranje gloed in het hout vormden tekens die alleen de Wijzen van weleer kenden. Vleermuizen dansten in de schemeringen en bewogen, zoals de Oude Goden hen hadden geleerd. De jongeren hingen aan de verhalenverteller’s lippen. Het was stil, enkel het knetteren van brandend hout en de magische woorden van de verteller, die precies wist welke woorden hij kon kiezen. De woorden waren magisch want iedereen zag het verhaal in zijn of haar geest….

En zo werden wij geïnspireerd om iedereen te betrekken in het mede-verhaal.
We hebben speciaal voor deze periode een kerstpakket samengesteld. Deze bestaat uit een gelimiteerde fles kersen met marsepein. Ook heerlijk om warm te drinken, zoals reeds aangehaald in een eerdere blog. Naast de kerstmede, is er ook Winterzauber, een heerlijke mede met appelen, en echte kaneel, niet het extract waarvan sommigen zich laten bedotten. Echte producten, met echte mede, daarvoor doen wij het! En Metwabe is nu net wat het echt maakt! Maar 2 zonder drie, is natuurlijk niet gedaan. Daarom, om de inspiratie van het verhaalschrijven, dichtkunsten en alles wat met het woord te maken heeft , is de derde fles onze Bardensang! Heerlijke kruiden herenigd in de fles, die jij zelf kunt waarnemen. Een echte infusie-mede!
Speciaal voor Alban Arthan, of bij velen van ons toch gekend als Yule, geven wij een korting van 15% op al onze producten, zolang de voorraad strekt, en dit vanaf vrijdag 7 december tot 22 december!

Verzendingen komen de laatste tijd wat trager aan, daar de drukte in het sorteercentrum onomhanden is. Elk jaar zien wij een stijging van de geschenken die worden verstuurd met een koerierdienst zoals DPD, Bpost, etc.
Ook daarom dat Taranartos bestellingen wat later aankomen dan wat die bedrijven aangeven op hun website. Geen nood, het scheelt geen week of zo, maar eerder 1 tot 2 dagen maximum.

Straks zal jij misschien één van de gelukkigen zijn die op het Harry Potterfeest Yule bal onze mede kan proeven.
Speciaal hiervoor heeft Jeroen, uitbater van Comic Sans te Gent, een selectie gemaakt uit onze magische mede.
We hebben voor elke school een mooie heerlijke ogende en smakende mede voorgesteld.
Helaas zijn de ticketten reeds uitverkocht, maar geen nood, misschien kunt u het volgende keer proberen! Het is een jaarlijks gegeven natuurlijk, en daar zijn we bij Taranartos, heel trots op, dat de Comic Sans een mooie samenwerking heeft opgeleverd!

Verder hebben wij een ander concept nog in gedachten!
Reeds in de Witchshop kunt u maandelijks onze mede halen. De witchshop is gelegen in Ieper in de diksmuidestraat 40.
Maar er is nog meer! Teas and Bees heeft nu een echte ontmoetingscafe geopend, in Gistel. Ook daar kunt u een selectie proeven van onze heerlijke mede!

Kent u zelf nog een plaats waar u een winkel zou kunnen vinden die onze producten wilt aanprijzen? Aarzel dan niet om deze aan te bevelen aan ons.

Als laatste nog een gerechtje om te delen!

Merinques met mede!

4 eiwitten (ongeveer 130 gram)
260 gram suiker (het dubbele aan gewicht van de eiwitten)
snuf zout
paar druppeltjes citroensap
2 soeplepels mede (of honinglikeur)
https://taranartos.be/product/mede-met-karamel/
https://taranartos.be/product/barenfang-2/
30 gram pure chocola (aanbevolen 76% en hoger)

Verwarm je oven voor op 100 graden. Smelt de chocola au bain-marie en roer de mede of likeur er doorheen. Laat iets afkoelen. Klop de eiwitten met het zout en citroensap op in een vetvrije kom tot wanneer er zachte pieken ontstaan. Blijf kloppen terwijl je beetje bij beetje de suiker toevoegt, zodat alle suiker is opgelost. Als dit gebeurd is, klop je nog een minuut of 5 door, zodat de eiwitten stevig en glanzend zijn. Nu kun je het chocolademengsel er doorheen mengen met een spatel. Doe dit voorzichtig zodat je nog een beetje een gemarmerd effect houdt. Haal een bakplaat erbij en bekleed deze met bakpapier. Vorm op deze plaat 12 hoopjes van de schuim. Ik gebruik twee lepels om dat te doen. Schuif de plaat in de oven en oefen uw geduld. Meringues bak je namelijk niet, maar je ‘droogt’ ze. Ze moeten dus zo’n 2uur in de oven. Als deze klaar zijn zet je de oven uit en de ovendeur op een kier, maar je laat de meringues nog gerust een uurtje of zo staan. Haal ze er daarna uit om verder af te koelen. En echt waar: heb geduld. Ik wil vaak te snel proeven, waardoor ze eigenlijk nog een beetje smeuïg zijn vanbinnen (niet minder lekker natuurlijk, maar niet helemaal de bedoeling)

Ondertussen drinken wij een kruik heerlijke warme kaneel/appelmede en groeten wij u,
Kristof en Kevain!

Reageer:

Over Taranartos

Taranartos is de naam op het gebied van Mede, importeur en distributeur voor groot en klein handel. Gekend van evenementen levende geschiedenis, fantasy en comic cons. De eerste medespeciaalzaak in Belgie sedert 2013.

Meer berichten

Volg ons:

Wachtlijst Wij informeren je als het product terug op voorraad is. Laat hieronder je email achter.