Taranartos - Mede webshop

winter komt eraan

En dat zal geen leugen zijn. De koude komt zich stilaan binnenwerken in ons leven.
De schrijversveer staat stil, starend naar de beker opgewarmde mede. Net actief geweest, met het schrijven van nog een verhaal.
zo liep ik, Kristof, langs de muren van het kasteel van Wijnendaele en voelde ik de geesten van onze voorouders met mij meewandelen. Een lichte damp kwam uit mijn mond bij elke uitademing. Ik zag de ridders van weleer, en de boeren en knechten voorbij wandelen.
Ik zag hoe de opkomende zon het land verrees in een mistige waas, hoe de vogels begonnen te zingen, en hoe het hert zich uit de voeten maakte naar het dichtbijgelegen bos. Ik voelde de koude snijden door mijn jas en broek en de modder aan mijn schoenen bleef kleven.
Het was een mooie ochtend en de inspiratie kwam. De zwarte veer, waarmee ik schreef kon zich weer bewegen over het blad, het inkt laten absorberen in wat ooit een boom was geweest. En ik mijmerde, ik mijmerde over lange nachten en koude dagen en hoe ik weer het vuur in ieders hart kon krijgen.

Zo kwam ik terug thuis, en zette mij een beker warme mede voor. De mede, gemaakt van heerlijke honing, het goud van de natuur die wij als mensen, mogen benutten in zoveel heerlijke dingen. Ik herinnerde me de druïden van toen, en hoe zij honing als het geschenk van de oude Goden aanzagen, en ik herinnerde mij mijn reis naar Glastonbury, nu weer 5 jaar terug. De Gerrit die mij meenam en rondleidde in het mooie Engelse grondgebied, waar wij Tintagel gingen bezichtigen en genoten van breakfast, en second breakfast! En ik herinnerde mij die zoete smaak terug van heerlijke warme mede, prikkelend op mijn tong, en mijn keel verwarmend.
Ik voelde de bard in mij wakker worden deze ochtend en schreef daarom deze blog.
Warme mede…. nog hetzelfde jaar, mocht ik nog meer warme mede ontdekken op een evenement van Patrick hoogenboom, met vikingmarkt te Teylingen. En ik genoot! Ik genoot van het heerlijke geschenk van toen en nu.
Daarom wil ik dit met jullie delen.

Warme mede

Wij hebben tal van soorten die toch kunnen dienen als opgewarmde mede.
Let wel op, breng het langzaam warm, en bij voorkeur bij 55graden Celsius. Heter hoeft het echt niet te worden.
Mijn advies is om een beker met een theelichtje, maar niet iedereen heeft die voorhanden (en wij werken nog aan een eigentijdse doch historisch ontwerp) dus het beste zou zijn om het in een pot of pan op te warmen.

Volgende smaken zijn altijd een winner!

Kersenmede , zoals onze vikingerblut https://taranartos.be/product/vikingbloed-2/
of liever kersen met vanille : https://taranartos.be/product/valentin-mede-metwabe/
noormannentrunk met appelen : https://taranartos.be/product/noormannentrunk-2/
of proef je liever wat kaneel in onze appelmede? https://taranartos.be/product/winterzauber/
U kan ook altijd kiezen voor de citroenmede opgewarmd https://taranartos.be/product/mede-met-citroen/

Maar wilt u echt de pittige warme poolse medes dan kan ik je volgende mede aanraden

Staropoloski https://taranartos.be/product/trojniak-staropolski-2/
Grzany https://taranartos.be/product/trojniak-grzany-warme-mede-2/

En wanneer u van plan bent om een eerste slok te nemen van opgewarmde mede, denk dan aan het geschenk van onze voorouders, en aan het geschenk van de natuur.

Als mede van de maand hebben wij een mede gekozen die nieuw is ons assortiment.
Baron honey mead met appelsmaak. Zoals goede gewoonte vindt u de mede van de maand aangeprijsd op onze website!
U zal waarschijnlijk ook gezien hebben dat wij tevens een andere versie hebben van deze firma. Boekweithoning mede is dan zeker gekend als een drogere mede, met honing vanuit het Poolse gemaakt. Voor liefhebbers wel een aanrader!

Bij kruik en vuur groeten wij jullie,

Kristof en Kevain,
medesommeliers

Reageer:

Over Taranartos

Taranartos is de naam op het gebied van Mede, importeur en distributeur voor groot en klein handel. Gekend van evenementen levende geschiedenis, fantasy en comic cons. De eerste medespeciaalzaak in Belgie sedert 2013.

Meer berichten

Volg ons:

Wachtlijst Wij informeren je als het product terug op voorraad is. Laat hieronder je email achter.