Taranartos - Mede webshop

Black friday 2019, Taranartos goes cybering!

Je leest het goed.

De schrijversveer van duistere tijden staat niet stil. Ik sip langzaam van de medekruik. Laat het vloeiende goud van de natuur in mijn keel sijpelen. En hoe het sijpelt, komt de inspiratie binnensijpelen. Inspiratie door klanten, inspiratie door geesten, inspiratie door de natuur. De vlam van de kaars likt gretig, en toont een prachtig schaduwspel op mijn bureau. Het dansen van de schaduw toont mij beelden, en ik merk op dat deze beelden mij vertellen. Vertellen over hoe mede kan worden doorgetrokken naar het grote publiek en niet alleen in een geek street of wereldje behoren. Mede wilt vloeien, zoals het hoofdbestanddeel water, en water hou je niet tegen. Daarom, beste lezers, schrijf over mede, gebruik mede in uw gerechten, in uw cocktails. Laat u niet verleiden tot foutieve informatie, of mooie woordjes zonder inhoud, maar laat de mede de wijsheid brengen. Zoek ze in uzelf, want mede prikkelt de inspiratie en het inzicht. Zelfs wolven, die plots een beer willen worden, kunnen inzicht krijgen in hunzelf. Want Taranartos, dat is op de eerste plaats om mensen te helpen, verder te helpen, en hoe kan je een ander verder helpen zonder hun het inzicht te geven in zichzelf? De veer stopt, de kaars dooft, het inzicht van Taranartos is gedeeld….

Taranartos gaat mee met Black friday! Vanaf 22 november tot 1 december kan je bestellingen plaatsen met 10% korting op alle producten. Zolang de voorraad strekt natuurlijk.
Niet alleen is Black friday gekend vanuit de USA, maar krijgt het steeds meer en meer gehoor ook in ons klein landje! Dus vanaf heden, geniet van onze korting.

Waar ik jullie nog van op de hoogte wil brengen. Straks komen de duistere weken eraan en is de tuin van gekheid zeker gestaag aanwezig in het leven. Dat omdat het pakjesperiode is. Net daarom heb ik een setje gemaakt met een exclusieve mede. Onze kerstmede. Daarvan hebben wij een beperkte voorraad dus het zal echt voor de snelle beslissers zijn! Kersen met Marsepein is een mede van METWABE die wij graag aanbieden hiervoor. Zoals eerdere blog reeds aantoonde kan je dit drinken, koud of op kamertemperatuur, maar ook opgewarmd. De zoetigheid zal u zalig binnenstromen! Dit kan ik u echt beamen. Maar naast deze kerstmede, bieden wij ook bardensang en Winterzauber. Nog 2 andere producten van METWABE. Als ovate bij een heidense orde, vond ik het toepasselijk om een bardensang in het setje te nemen. Komend jaar zal ik dan zeker nog setjes ontwerpen voor mensen die echt eens wat anders willen. Denk maar aan onze vikingerset in onze begindagen. Wikingerblut en Noormannentrunk met een toepasselijke drinkhoren. In deze gedachtengoed ontwerpen we straks dus nog enkele leuke setjes.

Afgelopen jaar was een stevig jaar. U kon zien, bij verschillende andere mensen die Mede leerden kennen via Taranartos, dat het toch een booming business is geworden. Ook wij ervaarden dit heel erg sterk. In 4 jaar tijd zijn er verschillende die, dankzij Taranartos, ook hun kans hadden gewaagd met Mede. Hun kennis is grotendeels opgenomen geweest door onze ervaring, waar wij trots op zijn om het toch naar het grote publiek te kunnen doortrekken. Sommigen hebben zo nu hun eigen medes , anderen proberen de succesformule van Taranartos te hanteren. En dat is goed, want jullie, de klanten, krijgen zo veel meer inzicht in wat mede is, en onze ervaringen met mede kunnen jullie alleen maar ondersteunen in het bepalen van de juiste keuze. Onze uitbreidingen beginnen stilaan vorm te nemen, wat toch een mooi gegeven is in onze groei. Want zeg nu zelf, voor de betere mede is het altijd zoeken, en zoals altijd met zaken doen, moet er ook mogelijkheden bestaan om die te laten gebeuren. Eerder gaf ik al aan dat wij verschillende kleine microbrouwerijen willen samenbrengen onder Taranartos. Soms krijgen we heel droge medes voorgeschoteld, anderen kunnen dan weer de perfecte toets tussen zoet en droog aan de man brengen. Daarom dat wij constant zoeken naar de betere brouwerijen.

Reeds jaren speel ik met het idee om te koken met mede. In het verleden kon u reeds enkele recepten terug vinden op Facebook of in onze blogs. Net omdat het een andere smaak geeft aan uw voeding, deel ik met jullie nog een receptje. Naast ons stoofpotje met everzwijn en mede, sabayon, spaghettisaus verrijken met onze vuurdraak, kaasschotels, heb ik het volgende ontdekt via onze partners. Een ware lekkernij!

Gestoofde eendenborst filet met mede en appelen.

2 eendenborstfilets
200 g spekrepen of stukjes spek
2 fijngesneden ajuin (ik prefereer altijd rode ui omdat het toch een geneeskracht zou hebben op onze bloedsuikerspiegel
2 rode appelen in wedgies gesneden
1 dl appelsap
1 dl water
1 fles droge mede : https://taranartos.be/product/herb-mede/
1 koffielepel mosterd
Verse tijm
100gr fijngesneden mierikswortel
Zout en peper

Bak het spek en de filet aan, voeg alle ingrediënten erbij en laat het bakken tot het lichtbruin, geurig en gekarameliseerd is. Voeg daarna appelsap, water en natuurlijk de mede toe. Laat het een uurtje sudderen.
Opdienen maar!
Dit kan je best serveren met kolen, en natuurlijk ook met… drumgeroffel… mede!

Smakelijk!

Bij vuur en kruik groeten wij jullie,
Nice to mead you!

Kristof en Kevain.
Uw mede-sommeliers

Mevrouw likeur: De mannen willen het nog spannend houden, maar ik vond tussen mijn glazen: Blackfriday19….. Zou dat de couponcode zijn????


		

Reageer:

Over Taranartos

Taranartos is de naam op het gebied van Mede, importeur en distributeur voor groot en klein handel. Gekend van evenementen levende geschiedenis, fantasy en comic cons. De eerste medespeciaalzaak in Belgie sedert 2013.

Meer berichten

Volg ons:

Wachtlijst Wij informeren je als het product terug op voorraad is. Laat hieronder je email achter.