Valentijn

Valentijn komt eraan. Dus het kon ook niet anders, dat wij hier meedoen met deze dag der geliefden. Taranartos zou natuurlijk Taranartos niet zijn, mocht er niet een stukje voorgeschiedenis komen.

Valentijnsdag valt samen met de feestdag van twee christelijke martelaren , beiden met de naam Valentinus. Er bestaan nog veel heiligen of heiligverklaarden met deze naam. Zo was er ook een priester in Rome en een Bisschop van Terni. Beiden werden terdood veroordeeld in de derde eeuw na Chirstus. De priester heb ik nog het meeste kennis over, want naar verluid deed hij ook Soldaten in het huwelijk treden om te ontsnappen aan een dienstplicht. Maar Valentijnsdag is ook eens het begin om de Lupercalia aan te kondigen. Lupercalia was een Oud-Romeins vruchtbaarheidsfeest ter ere van Juno, beschermgodin van vrouw en huwelijk. Over Lupercalia kan ik nog verder vertellen, maar daarover zullen we later meer vermelden. Het heidense feest Lupercalia werd verboden in 496, kort na de val van het West-Romeinse rijk door paus Gelasius.

Ik maak nog een korte sprong naar de Engelse periode, en meer bepaald naar Geoffrey Chaucer , (a knight’s tale anyone?) die in zijn gedicht Parliament of Fowls de volgende versregels schreef:

For this was on seynt Volantynys day Whan euery bryd comyth there to chese his make.

‘Want dit was op Sint-Valentijnsdag zijn maatje komt kiezen’

 Genoeg over de geschiedenis van Valentijn natuurlijk, want als je je partner wilt dood vervelen, moet je nu natuurlijk niet afkomen met uw kennis over deze feestdag.

Naar aanleiding van deze feestdag zou ik jullie graag volgende producten aanbieden om het een geslaagde dag te noemen. Per slot van rekening is deze dag om onze geliefden nog eens extra te verwennen en daar zullen wij graag aan meedoen natuurlijk.

Wat past er niet beter dan een beetje wintervuur tijdens deze dag?
Wintervuur is een mede van Metwabe, meer bepaald een melomel, met kersen en een
kaneelstok in de fles. Je kan deze hier bestellen. https://taranartos.be/wintervuur-kers-en-kaneel/

Wil je toch liever de Casanova uithangen bij je geliefde en haar echt eens superverwennen? Daar hebben wij natuurlijk ook een fles voor, genaamd de Casanova zelf! Een heerlijke Metwabe mede met amaretto smaak. Heerlijk toch? Deze kan je hier bestellen: https://taranartos.be/casanova/

Mede van de Maand

Maar februari is ook gekend als de non-alcoholische maand. Ook daar doen wij aan mee. Per slot van rekening is alcoholische dranken wel lekker, bevordelijk voor spijsvertering en kan het meehelpen in het alzheimer vertragen, maar bij overdaad is het schadelijk. Net daarom , mede door mijn medische achtergrond, wil ik ook hebben dat er steeds een non-alcoholische soort mede bestaat. En de kinderen kunnen ook meegenieten!

Onyx, waarbij je de smaak krijgt van zwarte bessen of jeneverbessen. https://taranartos.be/onyx-non-alcohol/

Uit deze kroniek

Reageer:

Over Taranartos

Taranartos is de naam op het gebied van Mede, importeur en distributeur voor groot en klein handel. Gekend van evenementen levende geschiedenis, fantasy en comic cons. De eerste medespeciaalzaak in Belgie sedert 2013.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Meer berichten

Volg ons:

Wachtlijst Wij informeren je als het product terug op voorraad is. Laat hieronder je email achter.