Team Taranartos en familie wensen jullie allemaal een fijn en gelukkig nieuwjaar 2019.
Cliché eh? Vind ik ook! Maar wat we zeker toewensen aan jullie is een goed en gezond nieuwjaar. Per slot van rekening moet je geluk nastreven en dat kunnen wij u niet wensen, want dat ligt in uw macht. Maar we wensen jullie allen een gezond jaar toe, waar je alles mag verkrijgen om een mooi en lang aards bestaan te kunnen hebben. Gezondheid is natuurlijk een eerste en belangrijkste gegeven in het leven.
Bij deze is dit dus onze eerste blog in het jaar 2019.
Wij schrijven nu reeds een jaar lang elke 2 weken een artikel over mede en onze producten, maar delen ook graag onze kennis over geschiedenis en onze levensvisie vanuit het paganistisch gegeven. Per slot van rekening is Taranartos op de eerste plaats een heidens levenbekoord.

Ondertussen is er reeds wat gebeurd in het nieuwe jaar.
Naast Transartos (een dochterbedrijf van Taranartos, die zich inzet om pakjes te vervoeren van A naar B) is Taranartos zich nog aan het verdiepen om goede mede te leveren aan jullie klanten. We zijn dan ook trots om opnieuw een Duitse mederij bij onze lijst toe te voegen. Verder blijven we werken aan nieuwe cocktails en mogelijke gerechten, en natuurlijk blijven we zoeken naar nieuwe plaatsen om te onze tentwinkel op te zetten.
Een vaste mede-werker is begonnen bij Taranartos, we kennen hem allemaal reeds als Kevain onze viking! Deze kerel, die ook een eigen smaakpallet heeft ontwikkeld in verband met mede heeft zich al bewezen een volwaardig sommelier te zijn als mede-kenner. Toch een reeds een titel waardig!
u zal kevain via ons kunnen boeken om een avondje uitleg te verkrijgen over de soorten Mede. Meer volgt hierover later dit jaar.

En dan hebben wij natuurlijk het feest van Drie koningen. De datum hiervan is gevallen op 6 januari.
Dat de bijbel volstaat met verhaaltjes is algemeen geweten, de legende moet voortduren natuurlijk. Maar wist je dat wij er ook onze eigen verhalen aan hebben toegevoegd? Er staat namelijk nergens in de bijbel dat er drie wijzen waren die kwamen afzakken naar de geboorte van dat kereltje. Wat er wel staat is dat er drie giftes werden gedaan aan de gelukkige ouders. Goud, wierrook en mirre….
Velen denken dat mirre , de wierrook was… En nu komt het!
Mirre wordt eigenlijk myrre geschreven, wat oud hebreeuws was voor… honingdrank! MEDE!
Dat duidt nog eens dat Mede een oude drank is, want het werd opgenomen in bijbelse verhalen.

Daarom gaan wij er nog eentje op drinken.
Op het nieuwe jaar, en vooral genieten van warme mede.
Deze kan je nu verkrijgen bij Taranartos, in een set met bijhorende bekers.
De bekers hebben enkel geduld nodig, zoals het rijpen van een mooie goede lekkere mede, om op te warmen. Dit gebeurd met een thee lichtje.
U kan een set aanschaffen via deze link https://taranartos.be/product/warme-mede-set/

De nieuwe mede van de maand is de mede van beerenweine.
Een literfles voor €10 inclusief al onze kortingen.
De smaak hiervan is gerijpt met vijgen.
We gaan daarom volgende blog toch een lekkernijte delen met jullie die volledig past met deze mede.

Van bij de boomstammen en de keltische tuin groeten wij u,

Team Taranartos

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Taranartos
Ermietshoek 29
8480  Ichtegem
Tel: 0476722297
info@taranartos.be

BTW: BE 0502 588 969
Openingsuren: Op Afspraak

Scroll to Top