Gratis verzending vanaf 85 EUR
Taranartos, De originele medeleverancier.
ook voor bedrijven
Zoek
Sluit dit zoekvak.

kurpiowski set met keramische bekers

Uitverkocht

49.99

De kurpiowski set met keramische bekers kunnen we veel over vertellen. Maar wat er ook geschreven, deze MOET je gewoon proeven. De mede is een traditionele mede gebrouwen in Polen, en meer bepaald in de streek kurpi. De glazen fles heeft een inhoud van 0.50l en is gebrouwen op een dwojniak manier. Dwojniak is de verhouding met 1 deel water en  1 deel honing, waarbij het minstens 2 jaar moet rijpen. Ik hoef je niet te vertellen dat ze relatief zoet is. Maar daar houdt het niet bij op. Kurpi was een vrijstaat in Polen, waarbij de streek gelegen was tussen het witte en het groene woud. De bevolking was gekend om vruchten te zoeken in het bos, waarbij men dus zwarte bessen vond en deze toevoegden aan de Kurpiowski. Daar ze dus zwarte bessen heeft, is deze mede ook gekend als een zwarte mede, onder de vruchtenmede. Naast het feit dat de mensen daar leefden van wat het bos hen bezorgde, waren ze ook befaamd voor hun wolspinnerij. Deze set heeft een zilveren keramische uitvoering en komt met 2 bekers . Apis heeft met deze fles ook een cocktail geproduceerd die je onderaan terug kunt vinden. Een tweede creatie is lentestraal, een eigense cocktail! Ingredienten:
  • Gefermenteerde honing
  • zwarte bessensap
  • delicate kruiden
Specificaties:
  • Inhoud  0.50l
  • Alcohol 16%
  • 2 keramische bekers in donker houten kist
  • kurkdop
Bewaaradvies van Taranartos. 5 jaar ongeopend, tot 2 weken in koele donkere ruimte geopend.      

Cocktail Apis

Medehito!

* 100 ml Dwójniak Kurpiowski mead * 90 ml tonic * 10 ml citroensap * Ijsblokjes, schijfje limoen en muntblaadjes als decoratie.

Lentestraal

* 50 ml Kurpiowski Dwójniak mede * 30 ml rum * 10 ml citroensap * schijfje ananas * crushed ice om glas op te vullen

Kurpiowski  set met keramische bekers : De Smaken van Vrijheid en Traditie

In de wereld van mede, waar elke fles een verhaal vertelt, is er één die opvalt – Kurpiowski Mede. Deze mede is meer dan alleen een drank; het is een eerbetoon aan een regio doordrenkt van geschiedenis, traditie en vrijheid. Laten we samen deze opmerkelijke mede verkennen, van zijn afkomst tot zijn betoverende smaak.

Een fles met een Verhaal

Laten we beginnen met de Kurpiowski-keramische fles, een meesterwerk op zich. Maar hoeveel we ook zouden vertellen over het vakmanschap dat in deze fles is gestopt, er is één ding dat je gewoon moet doen: proeven. De fles heeft een inhoud van 0,50liter en draagt trots de erfenis van Kurpiowski Mede. Het is meer dan alleen een verpakking; het is de belichaming van een traditie.

Een Traditionele Mede uit Kurpi

Kurpiowski Mede is een traditionele mede gebrouwen in Polen, specifiek in de Kurpi-regio. Deze regio, gelegen tussen het Witte en Groene Woud, heeft een rijke geschiedenis van vrijheid en onafhankelijkheid. De mensen van Kurpi stonden bekend om hun band met de natuur en hun vermogen om te overleven door de vruchten van het bos te verzamelen. Het is dan ook geen verrassing dat zwarte bessen, die ze vonden tijdens hun tochten, een speciale plaats innemen in de Kurpiowski Mede.

De Zwarte Mede: Een Vruchtenmede met Diepgang

De toevoeging van zwarte bessen geeft Kurpiowski Mede zijn karakteristieke smaak en kleur. Deze mede wordt vaak omschreven als een “zwarte mede” vanwege de prominente rol van zwarte bessen. Het is een vruchtenmede die zowel liefhebbers van mede als nieuwkomers zal betoveren. De zoete, rijke smaak van de honing vermengt zich prachtig met de levendige tonen van zwarte bessen, waardoor elke slok een smaakexplosie is.

Dwojniak: Een Traditionele Benadering

Kurpiowski Mede wordt gebrouwen volgens de Dwojniak-methode, een traditionele methode waarbij de verhouding tussen honing en water gelijk is, namelijk 1 deel honing en 1 deel water. Deze evenwichtige verhouding zorgt voor een zoetere mede, en de vereiste rijping van minstens vier jaar geeft de mede de tijd om zijn complexe smaken te ontwikkelen. Het resultaat is een mede die de tradities van Kurpi eert en de essentie van de regio vastlegt.

Een Cocktailervaring

Kurpiowski Mede gaat verder dan alleen de fles. Het is een symbool van de spirit en de levenslust van de Kurpi-regio. Het is dan ook geen verrassing dat Apis, de producent van deze prachtige mede, creatief is geweest met Kurpiowski. Ze hebben een heerlijke cocktail samengesteld die de smaken van de mede aanvult en verrijkt.

Daarnaast heeft Apis nog een andere traktatie voor medeliefhebbers: Lentestraal, een zelfgemaakte cocktail die speciaal is ontwikkeld om de frisse, sprankelende smaken van Kurpiowski Mede te vieren. Deze cocktail is een eerbetoon aan de lente en het nieuwe leven dat deze regio ieder jaar verwelkomt.

In Kurpiowski Mede komen geschiedenis, traditie en natuur samen. Het is een eerbetoon aan de mensen van Kurpi en een viering van hun vermogen om te overleven en te gedijen in de wildernis. Het is een drank die de ziel verwarmt, de smaakpapillen prikkelt en de geest betovert. Wanneer je een glas Kurpiowski Mede optilt, til je ook een stukje van de geschiedenis van Kurpi op. Het is een herinnering aan de waardevolle erfenis die deze regio met de wereld deelt, en een uitnodiging om de smaken en de geest van Kurpi te omarmen. Proost op de vrijheid, de traditie en de smaak van Kurpiowski Mede!

Alcoholvolume

16%

inhoud

0.5liter

ingredienten

versterkte mede met jeneverbessen (zwarte bessen)

smaak

een heerlijke zoete smaak , doordrenkt door de kruiden en het rijpingsproces gepaard met de jeneverbessen

sluiting

kurk

sulfiet

geen

producent

Apis

Blijf op de hoogte en krijg korting

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

3 maal per jaar geven we een korting tot 15% en elke maand kiezen we een mede van de maand waar je 10% korting op krijgt, wil jij op de  hoogte blijven schrijf je dan snel hieronder in. 

Wachtlijst Wij informeren je als het product terug op voorraad is. Laat hieronder je email achter.

Krijg korting op je volgende bestelling

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten, onze mead & greet. De evenementen waar we staan. Onze nieuwsbrief abonnees zijn als eerste op de hoogte van kortingen en al onze activiteiten