Gratis verzending vanaf 85 EUR
Taranartos, De originele medeleverancier.
ook voor bedrijven

kurpiowski set met keramische bekers

Uitverkocht

49.99

De kurpiowski set met keramische bekers kunnen we veel over vertellen. Maar wat er ook geschreven, deze MOET je gewoon proeven. De mede is een traditionele mede gebrouwen in Polen, en meer bepaald in de streek kurpi. De glazen fles heeft een inhoud van 0.50l en is gebrouwen op een dwojniak manier. Dwojniak is de verhouding met 1 deel water en  1 deel honing, waarbij het minstens 2 jaar moet rijpen. Ik hoef je niet te vertellen dat ze relatief zoet is. Maar daar houdt het niet bij op. Kurpi was een vrijstaat in Polen, waarbij de streek gelegen was tussen het witte en het groene woud. De bevolking was gekend om vruchten te zoeken in het bos, waarbij men dus zwarte bessen vond en deze toevoegden aan de Kurpiowski. Daar ze dus zwarte bessen heeft, is deze mede ook gekend als een zwarte mede, onder de vruchtenmede. Naast het feit dat de mensen daar leefden van wat het bos hen bezorgde, waren ze ook befaamd voor hun wolspinnerij. Deze set heeft een zilveren keramische uitvoering en komt met 2 bekers . Apis heeft met deze fles ook een cocktail geproduceerd die je onderaan terug kunt vinden. Een tweede creatie is lentestraal, een eigense cocktail! Ingredienten:
  • Gefermenteerde honing
  • zwarte bessensap
  • delicate kruiden
Specificaties:
  • Inhoud  0.50l
  • Alcohol 16%
  • 2 keramische bekers in donker houten kist
  • kurkdop
Bewaaradvies van Taranartos. 5 jaar ongeopend, tot 2 weken in koele donkere ruimte geopend.      

Cocktail Apis

Medehito!

* 100 ml Dwójniak Kurpiowski mead * 90 ml tonic * 10 ml citroensap * Ijsblokjes, schijfje limoen en muntblaadjes als decoratie.

Lentestraal

* 50 ml Kurpiowski Dwójniak mede * 30 ml rum * 10 ml citroensap * schijfje ananas * crushed ice om glas op te vullen

Blijf op de hoogte en krijg korting

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

3 maal per jaar geven we een korting tot 15% en elke maand kiezen we een mede van de maand waar je 10% korting op krijgt, wil jij op de  hoogte blijven schrijf je dan snel hieronder in. 

Wachtlijst Wij informeren je als het product terug op voorraad is. Laat hieronder je email achter.

Krijg korting op je volgende bestelling

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten, onze mead & greet. De evenementen waar we staan. Onze nieuwsbrief abonnees zijn als eerste op de hoogte van kortingen en al onze activiteiten