De Zomer opkomst tijd voor een heerlijke mede Marinade

Beste vrienden,

Je kan het al voelen de lente is van start gegaan. We lieten je al kennismaken met de Sakuramede en de Medebroeder. Nu de versoepelingen er aankomen is het dus de tijd om de barbecue weer tevoorschijn te halen, schoon te maken en met een groepje vrienden weer volop te gaan genieten van een heerlijk stukje vlees, vis of pizza van de barbecue. Samen met een heerlijke mede van Taranartos natuurlijk.

Om je barbeque helemaal compleet te maken en natuurlijk wil je ook je medekennis te toon stellen aan je gasten,hebben we daarvoor een heerlijk recept (die we al eens eerder hebben gepubliceerd).

De rijkesaus

Voor de heerlijke marinade: Voor ongeveer 500 gram vlees.

150ml mede met look https://taranartos.be/mede-met-look/
120ml mede met chillies https://taranartos.be/mede-met-chillies/
1 eetlepel tomatenpuree
2 theelepels oregano
2 theelepels komijn
1 eetlepel balsamico azijn
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper

Laat het vlees een 8tal uren trekken in de frigo in een afgesloten zak met het mengsel erin. Persoonlijk ben ik een rundsvleesfan,  dus gebruik ik eigenlijk hiervoor chateau briand, maar onze mede-werker kevain heeft ook reeds cote a l’os gebruikt hiervoor.

Daar het reeds al wat gespiced zal zijn, kan je altijd een droge mede aanbieden als apero van Baron honey mead, mocht je toch liever zoet willen, maar geen mede, we hebben nog steeds een heerlijke hypocras van Metwabe.

https://taranartos.be/hypocras-original/ Met deze marinade ben je ongetwijfeld de mede kenner aan de bbq.

Heb je nu zin gekregen om te gaan barbecueën maar heb je nog geengoede BBQ, dan kun je altijd eens kijken op  https://berghoffcollectie.be de website van onze webmaster en voor alle lezers van deze blog heeft hij een discount code toegevoegd: Taranartos10 waar je 10% korting krijgt op de hele website !

Bij kruik en vuur,
Kristof

Reageer:

Over Taranartos

Taranartos is de naam op het gebied van Mede, importeur en distributeur voor groot en klein handel. Gekend van evenementen levende geschiedenis, fantasy en comic cons. De eerste medespeciaalzaak in Belgie sedert 2013.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Meer berichten

Volg ons:

Wachtlijst Wij informeren je als het product terug op voorraad is. Laat hieronder je email achter.