Hoi hoi hoi!!!!!!

Na een week verlof zijn wij eindelijk terug aan het werk. Verlof kan zo leuk zijn, maar soms vraagt het werk van Taranartos ook mijn aandacht. En als ik die niet kan geven eh…. maar goed, vanaf nu kan ik het terug, met hernieuwde krachten.

Er staat wat veranderingen op til. Samenwerkingen komen aan bod, nieuwe brouwer gevonden met mede. We houden nog wat namen stil, maar wees ervan overtuigd dat onze mede-proever, kevain, u heel wat kan vertellen over de nieuwe mede die binnenkomt. Met wat geluk zal de eerste reeks hier reeds zijn tegen September.

Daarnaast hebben we natuurlijk onze medebrouwer van Blacksmith, waarbij eind dit jaar onze samenwerking mee begint. De man brouwt graag mede en heeft een goede kennis van hoe en wat. Samen komen we uit het re-enactment wereldje, en kunnen we echt genieten van elkaars mede. Maar , egoïst die ik ben, zijn we aan het zien om ook zijn gamma te koppelen aan dat van Taranartos!

En dan nu het heet hangijzer… waarom zijn jullie flessen eigenlijk duurder dan bij de buurlanden?

Hierop zijn we niet echt duidelijk geweest vrees ik, dus bij deze…

In Duitsland geldt een accijnsregel van 0%… wat hier op bijna 2 euro komt voor een fleske mede. Daarnaast hebben wij ook de verzendkosten te betalen, zoals iedereen, en rekenen we dit door in onze flesprijzen. We vangen dit natuurlijk weer op voor u de klant, door gratis verzendingen te geven vanaf 50 euro in België en 70 in Nederland.
De btw, u kent het wel, ligt ook in België een paar procent hoger dan in Duitsland.
En daarop moet er nog verschillende kosten worden berekend voor website onderhoudt, het hosten van de website, etc.

Last but not least, alhoewel ik praktisch al mijn klanten fauntastische mensen vind, moet ik ook een gezin helpen onderhouden met 3 kinderen. Dus ik wil winst maken. De gangbare coëfficiënt hanteren wij niet, want anders moeten wij bijna 20 euro voor schele fles mede vragen. Lichtelijk erover dus!
Daarom dat onze flessen inderdaad duurder zijn dan in het land van herkomst, maar de vraag prangt zich teveel op, waarop ik nu heb besloten om dus het antwoord hier te formuleren.

Maar goed, het goede nieuws natuurlijk is, dat onze vikinger aanwezig zal zijn op Comic Con Antwerpen op zaterdag en zondag 15 en 16de september! Ook hier zal u uitgebreid kunnen geniet van mede die hij ten display zal zetten. Wij zullen daar dan ook de sprankelende mede terug in ons gamma hebben.

Komen jullie ook?

 

Gegroet van bij steen en boom,

 

Team Taranartos

 

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Taranartos
Ermietshoek 29
8480  Ichtegem
Tel: 0476722297
info@taranartos.be

BTW: BE 0502 588 969
Openingsuren: Op Afspraak

Scroll to Top