Gratis verzending vanaf 85 EUR
Taranartos, De originele medeleverancier.
ook voor bedrijven

Mede en hittegolf.

Geachte klanten en meadgeeks,

 

Ik had graag uw aandacht gevestigd op het feit dat tijdens een hittegolf buitengewoon belangrijk is om ons lichaam gezond te houden door voldoende water te drinken. Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om te verduidelijken wanneer er sprake is van een hittegolf. Hiervoor zijn twee of meer dagen nodig waarbij de temperatuur ten minste 25 graden Celsius bereikt en minstens drie opeenvolgende dagen waarbij de temperatuur stijgt tot 30 graden Celsius.

 

Vanwege de intensiteit van hittegolven is het belangrijk dat we begrijpen hoe deze ons kunnen beïnvloeden. Als ons lichaam te warm wordt en onvoldoende afkoelt, kan dit leiden tot oververhitting. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot uitdroging en zoutverlies in het lichaam, wat kan leiden tot uitputting. Symptomen van uitputting kunnen een verminderde urineproductie en een donkerder gekleurde urine zijn. Als dit gedurende een langere periode aanhoudt, kan dit leiden tot een hitteberoerte.

 

Bovendien kunnen alcohol, koffie en andere soortgelijke producten uitdroging veroorzaken. Door mijn medische achtergrond, kan ik niet genoeg benadrukken hoe cruciaal het is om hiervan op de hoogte te zijn. We hebben dit jaar al twee hittegolven meegemaakt in juni en, ongebruikelijk, in september. Bij de evenementen waar Taranartos aan heeft deelgenomen, heb ik al verschillende keren gezien dat de hulpdiensten moesten worden ingeroepen.

 

Ik pleit er daarom sterk voor dat iedereen zich houdt aan de regel om voor elk glas alcohol dat wordt gedronken, één glas water te drinken. Dit is met name nodig bij het drinken van producten zoals mede, die een hoog suikergehalte hebben. Suikers kunnen ons lichaam belemmeren om water op te nemen, dus we moeten extra opletten en ervoor zorgen dat we voldoende water drinken om ons lichaam in balans te houden. Uit persoonlijke ervaring raad ik zelfs spuitwater of water met gas aan, doordat hierbij meer zoutelementen aanwezig zijn in het water.

 

Bij Taranartos geloven we dat het onze verantwoordelijkheid is als alcoholverkopers om mensen bewust te maken van de effecten van extreme temperaturen op ons lichaam. We streven er altijd naar om gezonde praktijken te bevorderen en waardevolle informatie te bieden aan onze klanten. Dus drink alsjeblieft voldoende water en blijf veilig tijdens deze warme zomerdagen.

 

Met vriendelijke groet,
Kristof.

Recent Posts

Recent Posts

Wachtlijst Wij informeren je als het product terug op voorraad is. Laat hieronder je email achter.

Krijg korting op je volgende bestelling

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten, onze mead & greet. De evenementen waar we staan. Onze nieuwsbrief abonnees zijn als eerste op de hoogte van kortingen en al onze activiteiten