februari, De maand van de liefde.
Wat de ware toedracht was, weten sommigen, waar het nu voor staat is het vieren van de liefde voor elkaar.

Liefde, universele magie tussen mensen. En net daarom dat wij, van Taranartos, onze magische mede, met rode vruchten in promotie zetten!

Vanaf 1 februari tot en met 28 februari zal onze magische mede een korting hebben van 10%! Bestel dus tijdig deze heerlijke zoete mede!
Verder bieden wij ook nog een 10%korting aan op de Dominikanski gift set voor de ganse maand Februari! En dit wegens ons 5 jarig bestaan!

Onze magische mede is naast een melomel , ook een mede die kan vallen onder de noemer metheglin.
Nu hoor ik je denken, waarvoor staat dat???

Laat ik beginnen met het uitleggen wat mede nu precies is.

Mede en de term die hiervoor staat, is een alcoholische drank die gebaseerd is op honing. Dat wil dus zeggen dat je GEEN gisting hebt via de alomgekende druiven, maar door honing. Het staat reeds eeuwen beschreven bij de grieken, waar we nog een origineel recept van hebben, maar ook TEJ bij de Egyptenaren is ons nog gekend! Hierbij moet je tevens een alcoholpercentage krijgen van 10% om nog bij de klasse van honingwijn of mede te vallen, omdat je anders leunt naar bieren.

Tijdens dit proces of erna, kan je allemaal vruchten opleggen. Dit is wat we dus noemen een melomel. Deze vruchten kunnen zowel bessen zijn, als aardbeien, of eender welke vruchten ook. Met uitzondering van appelen en druiven. Hierover later meer.

 

Metheglin  is wederom het proces van mede. Mede en metheglyn is hetzelfde en zou afstammen van het Welsche woord meodyglyn volgens the guardian. In de kern komt het erop neer dat wij dus deze mede op smaak brengen met kruiden. Onze magische mede heeft dus vanille bijgevoegd, wat dus zorgt voor deze kruidentoevoeging en dus de term metheglyn.

 

In volgende blogs zal weer andere dingen aan het licht komen over mede. Blijf ons zeker volgen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Taranartos
Ermietshoek 29
8480  Ichtegem
Tel: 0476722297
info@taranartos.be

BTW: BE 0502 588 969
Openingsuren: Op Afspraak

Scroll to Top