We hebben reeds een aantal cocktails gepost. Maar hebben jullie eigenlijk al eens recepten geprobeerd te maken met onze mede? We hebben reeds een partner die onze cocktail (weliswaar heeft hij de cocktail een andere naam gegeven) heeft gebruikt. Blijkt dat het toch wel succesvol is.

Met de komst van een nieuwe maand hebben we natuurlijk ook weer een nieuwe mede van de maand en wel dit keer ene mede van het merk ‘Apis’ de mede heet bernardinski.

Waarom deze zul je je misschien afvragen ?

Wel, de feestdagen komen er weer aan. En omdat met de donkere dagen het wel eens durft te gebeuren dat er een kaasplankje op tafel verschijnt (toch bij ons) hebben we een mede uitgezocht die daar uitstekend bij past. De Bernardinski gaat uitermate goed samen met een lekker blauwe schimmelkaas. De mede verzacht de smaak van de pittige kaas en alleen daarom lijken ze voor elkaar gemaakt. De Bernardinski is een mede die toetsen van appelbessen natuurlijk is het hoofdbestandsgedeelte natuur zuivere honing.

Tijdens de maand November kan je deze mede aankopen met een korting van 10%

Moet je er nu blauwschimmel kaas bij eten, nee hoor hij past ook bij tal van andere kazen, wij eten alleen graag een stukje Roquefort (franse schapenkaas) of een stukje Bleu d’Auvergne, deze is gemaakt van koemelk en afkomstig uit Denemarken. Waar ze trouwens ook uitstekende medes hebben, maar daarover later meer. Zo een kaasplankje, met al die lekker kazen sluiten we vaak af met een lekkere mede likeur. Deze likeur uit Duitsland, Bärenfang, is zoet en sterk tegelijkertijd. Het is ook de favoriet van mevrouw likeur! (Ok, ik ben stiekem ook een grote fan van haar en van haar smaakkeuze).

Wij van Taranartos gaan ondertussen naarstig verder zoeken naar en proeven van heerlijke gerechten, cocktails en recepten om de mede nog meer te kunnen gebruiken in de keuken.

Van bij de kazen en mede, groeten wij u.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Taranartos
Ermietshoek 29
8480  Ichtegem
Tel: 0476722297
info@taranartos.be

BTW: BE 0502 588 969
Openingsuren: Op Afspraak

Scroll to Top