Het einde van de maand november nadert… December begint. Een nieuwe mede van de maand dient zich aan, waar u binnenkort natuurlijk weer kennis mee kan maken; Wij zullen deze nieuwe mede via Facebook en de website aan u mededelen.

Op de website hebben we ondertussen ook een leuk geschenkpakketje voor de medeliefhebber geplaatst, de opwarmende mede. Dit pakket bestaat uit 2 heaters met een theelicht en de bijbehorende tassen zodat u geheel in stijl de mede op een aangename temperatuur kan brengen.  Naast deze twee exclusieve tassen met heaters, krijgt u ook een fles Crzany mede en een fles Vikingblut. Momenteel kunt u dit pakketje aanschaffen voor de prijs van 45 euro, een korting van maar liefst 10 euro op de normale prijs. [ https://taranartos.be/product/warme-mede-set/ ]

Ook hebben we ons gamma mede in Flessen van 1L. Omdat we geloven in een eerlijke prijs voor een eerlijk product hebben we deze zeer voordelig geprijsd aan de prijs van 10 euro.

In februari bestaat Taranartos zes jaar, dat betekent dat we inmiddels zeer veel ervaring hebben opgedaan op het gebied van mede, kwaliteit maar ook ons gamma kan steeds beter afgestemd worden op de wensen van onze klanten. Taranartos zal altijd blijven zorgen voor eerlijke prijzen, zoals we altijd al hebben gedaan.

Onze literflessen zullen voorlopig enkel via de website beschikbaar zijn, nog niet op de events. Natuurlijk kunnen we we uw bestelling meenemen naar een event om ze daar af te halen.

Kerstmarkt Gistel:

Op 15 en 16 December kan u kennis maken met onze mede op de kerstmarkt van Gistel! Onze partner Teas and Bees van de winkel Maak en Smaak zal daar een selectie van onze mede presenteren. Zij bieden een klein gamma van onze zoete Striewski mede aan samen met andere lekkernijen zoals honing, thee en nog veel meer. Het loont zeker en vast de moeite om eens hun winkel te bezoeken op de Nieuwpoortsesteenweg in Gistel. Zelfs mensen die zelf willen brouwen zullen er hun hartje kunnen ophalen!

Vikinger Kevain is ondertussen een volwaardig mede-werker geworden. Wij gaan in de toekomst ook schrijven over zijn locaties en waar hij ons zal vertegenwoordigen. Momenteel werken we de laatste handelingen af zodat hij volop mede aan de man kan gaan brengen.

 

En dan komt Sinterklaas…. je weet wel, man, baard, dakenschuimer, zwarte pieten met een witte schimmel…. Een echt historische figuur. Wij van Taranartos lezen graag over geschiedenis, daarom wil ik graag nog even het concept (waar in Nederland veel heisa om is, vanwege het racistische karakter van zwarte piet, dat door een of andere Spicegirl werd doorgeroddeld (Dank U Paul De Leeuw…) bespreken.

Sinterklaas kunnen we eigenlijk doortrekken naar onze paganistische achtergrond! Krampus! De gelijkenissen zijn echt wel beeldsprekend, en niet op het uiterlijk. Er werd geslagen met de roede naar stoute mensen. Net zoals in het sinterklaasliedje over Zwarte piet. Denk maar als voorbeeld overspeligheid, ontrouw, diefstal, enz Ook wordt Krampus herdacht rondom de duisterste nacht. Dat geeft dan weer een indicatie naar het huidige Kerstmis. Deze traditie is terug te vinden in de Slavische geschiedenis, bijvoorbeeld in Oostenrijk, en heden ten dage zelfs België en Nederland! Een traditie die opnieuw in opkomst is. Daarom vind ik het fantastisch verhaal want ook mede komt in deze tradities heel erg voor!  Daar mede ook een heropleving krijgt, (“heden ten dage zijn er meer en meer mensen die mede kunnen waarderen”) zien we dat er meer en meer met mede wordt gewerkt, sommigen in een samenwerking met Taranartos, anderen omdat zij het net iets eerder deden dan ons.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Taranartos
Ermietshoek 29
8480  Ichtegem
Tel: 0476722297
info@taranartos.be

BTW: BE 0502 588 969
Openingsuren: Op Afspraak

Scroll to Top