Sedert 2013 is Taranartos ontstaan vanuit een hobby.

over de paar jaren heen hebben wij een goede verstandhouding ontwikkeld met verschillende evenementen, waaronder het musuem van Tongeren, Gallo Romeins weekend wervik, Quondam te lier, herbeleef de middeleeuwen in Middelburg, maldegem, comic cons, Elftopia, en natuurlijk de quaye werelt samen met de ridderfeesten in horst van onze vrienden de pynnock ridders. We bleven er jaren staan met dezelfde soorten mede, tot we in 2017 besloten om uit te breiden met andere merken.

Onze focus ging naar Duitse en Poolse mede en we hadden contact met verschillende producenten. Van daaruit verkozen we 3 anderen. De eerste was de firma Beerenweine, nog een Duitse handelaar, en de andere Apis.

We zullen de derde samenwerking nog even geheimhouden, maar u mag reeds weten dat het tevens een poolse mede zal zijn!

Over Apis en hun smaken viel er weinig te discussieren.

“stuff it in my veins” was een opmerking die ons liet lachen, maar voldoende zei toen we , in selecte groep, een proeverij deden.

Apis, reeds medeproducent sedert het jaar 1932, heeft een zeer goede kennis van mede brouwen en valt echt onder de topmede vanuit Polen.

Ze hebben met hun traditoneel oude poolse mede, een trojniak, reeds prijzen gewonnen als beste mede en dat in 2012 met hun staropolski
In 2005 won hun kurpioski mede een prijs, en in 2010 verkreeg Apis een paar prijzen voor de beste wijnen. Reeds in 1934 wonnen ze hun eerste prijzen in Belgrado, en 2 jaar later in Wisconsin, USA.

Daarom dat wij supertrots zijn op onze samenwerking met Apis.
Wij hopen daarom ook dat we jullie, onze trouwe klanten alsook onze nieuwe klanten, gelukkig maken met deze heerlijke oude godendrank.

Weet dat wij, Taranartos, een set Staropolski met twee soorten honing aanbieden. Boekweithoning en gemengde bloemenhoning vanuit Polen. Speciaal voor deze set voegen wij een waardebon ter waarde van €15 toe en dat voor de ganse maand Maart 2018

 

Gegroet,

 

Team Taranartos

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Taranartos
Ermietshoek 29
8480  Ichtegem
Tel: 0476722297
info@taranartos.be

BTW: BE 0502 588 969
Openingsuren: Op Afspraak

Scroll to Top