tmm1

Kristof Denaghel

Creative Director

Taranartos is ontstaan uit een voorliefde van de kelten. Iets waar Kristof een enorme binding mee heeft. Net zoals toen, begon hij, uit een voorliefde voor mede en de natuur, te werken. Snel ontdekte hij dat er in Vlaanderen een beperkt aanbod aan mede was, waardoor zo het idee kwam om een online en evenementenzaak op te starten. De bedoeling was om mede ruimer bekend te maken bij het Belgisch publiek. Een doelstelling die na 6 jaar zeker als geslaagd kan worden bezien, maar we blijven mikken naar het grote publiek zodat we de niche markt kunnen openbreken.

tmm2

Kevain Vermeulen

Mede Sommelier

Kevain was een verfrissende jonge wind in de zaak van Taranartos. Naast het feit dat hij een mede-sommelier werd, is hij tevens een medeblander, iemand die het brouwen van mede terug eigen wil maken en delen met het publiek. Daarvoor heeft hij reeds tal van kleine testbatches gemaakt als hobbyist, om daarnaar hier ook het brouwen van mede door te kunnen voeren in Taranartos.

Onze Visie

Kristof was ooit begonnen met één firma te verdelen uit Duitsland, zijnde Striewski, waarna Beerenweine snel volgde in het derde jaar. Datzelfde jaar werd het statuut van bijberoep opengebroken naar het statuut hoofdberoep. Hierop ging het snel opwaarts. Apis kwam erbij als firma samen met Grimfrost en Metwabe. De specialiteit is nu aan het groeien naar kleine micro-brouwerijen, waarbij wij hun producten kunnen aanbieden op de webshop. Zijn voorliefde voor creativiteit kan Kristof nu ten volle benutten in zijn mede-zaak.

De kennis van honing en mede brouwen begon ook te groeien wanneer Kevain Vermeulen in de zaak mede kwam helpen. Samen hebben ze een nieuwe stiel gecreëerd, zijnde Mede-sommeliers. Ze proberen door een “mead and greet” concept ook home-parties te creëren vanuit de voorliefde van het vloeibare goud uit de natuur.

Naast evenementen gefocust op fantasy, maar hoofdzakelijk historische publiektrekkers begon het ook te dagen dat er winkels waren die verdeler willen worden van Taranartos producten.

De grote doorbraak kwam wanneer het Gallo Romeins museum van Tongeren hem vroeg om op VikingMania te staan in 2015. Daarna ging het snel en kwam er al snel een vraag voor Historia Mundi, Quondam, de quaye werelt en verschillende Comic Cons.

Ondertussen is er al een verdeler in Eernegem, maar ook Comic Sans in Gent is een grote verdeler geworden van onze producten.

Taranartos verdeeld enkel mede die authentiek gebrouwen is, zonder toegevoegde suikers, daarom worden geregeld kwaliteitscontroles gedaan. In ons steeds wisselend aanbod houden sterk in de gaten welke medes veel gevraagd worden . Jaarlijks komen er dan ook nieuwe smaken bij, of verdwijnen de minder populaire smaken uit ons gamma.

Taranartos
Ermietshoek 29
8480  Ichtegem
Tel: 0476722297
info@taranartos.be

BTW: BE 0502 588 969
Openingsuren: Op Afspraak

Scroll to Top